Oživela ulica

Klub študentov občine Koper (KŠOK) bo v sredo, 26. avgusta 2015, med 20.00 in 24.00 uro, že 16. leto zapored, organiziral OŽIVELO ULICO. Smisel prireditve ostaja nespremenjen: oživitev ene najbolj mrtvih, nekoč pa najbolj živih koprskih mestnih ulic – Kidričeve ulice.


Vsako leto KŠOK k sodelovanju povabi različne organizacije, društva in druge ponudnike – lokalne umetnike, performerje in obrtnike, ki se bodo tudi letos predstavljali na ulici. Dogajanje se bo razširilo tudi izven Kidričeve ulice – na Titov, Muzejski in Carpacciov trg, atrij Fakultete za humanistične študije Koper in Taverno. Letošnja edicija bo obiskovalcem ponudila tradicionalen koncept z nekaj novostmi.

PROGRAM

Tradicionalno se bodo vzdolž Kidiričeve ulice predstavila obalna društva, organizacije in posamezniki. Ulični tovornjaček FerFud bo ponujal tradicionalne slovenske dobrote predstavljene na moreden način, izkupiček večera bo v celoti namenjen botrstvu. Ulico bodo popestrili afriški ritmi glasbeneg skupine Moribayassa.

Elektronika v Taverni bo mladim in starim razbijala stereotipe in približala bite obalnih umetnikov. Predstavili se nam bodo nadobudna DJ-ji “fajr”, Žiga Murko in Whynnel z izvirnimi seti.

Carpacciev trg bo zasedel Dobrodelni srečelov, katerega celoten izkupiček bo namenjen Dnevnemu centru za otroke in mladostnike Koper. Dogajanje na tem prizorišču bomo popestrili z otroškimi delavnicami in tekmovalnim poligonom.

Prvič bomo organizirali “Speed dating” na prostem. Na Muzejskem trgu bomo priredili romantično vzdušje in izvedli 4 kroge, s pričetkom ob vsaki polni uri. Naenkrat bo na voljo 5 miz, kar pomeni da se bo v vsakem krogu lahko spoznalo 5 moških in 5 žensk.

Atrij FHŠ bomo obarvali s tradicionalnim dogajanjem “Risanke imajo fešto” v sodelovanju z Društvom Animov. Letos bo seznam predvajanih skladb nastajal tekom večera, saj bodo obiskovalci izražali glasbene želje. Društvo Animov bo predstavilo knjižnico Tanabata s knjigami in mangami, različne družabne igre in playstation, s tematiko japonskih animov.

Najvišja točka Kidričeve ulice, Titov trg bo obarvan v glasbenih ritmih obalnih skupin. Predskupine so si nastop na odru priborile s prijavo za razpis. Nastopili bodo Fetus in Toxine. Med glasbenimi skupinami bo nastopil stand up komik Rok Krivičič in obiskovalcem na zabaven način popestril večer. Zaključili pa ga bodo skupina Eskobars.

Z leti je Oživela ulica prirasla k srcu vsem prebivalkam in prebivalcem Mestne občine Koper, kar vsako leto potrjujejo z množičnim obiskom. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.