Oživela ulica

Klub študentov občine Koper je že 15. Leto zapored organiziral prireditev Oživela ulica. Na ta način želijo študenti oživiti Kidričevo ulico, eno najbolj mrtvih, nekoč pa najbolj živih koprskih mestnih ulic. Na različnih prizoriščih v starem mestnem jedru so se predstavljali društva, umetniki in glasbeniki.

 

Vstopnine na prireditev, ki so jo popestrili z rojstnodnevno zabavo ob 20-letnici kluba, ni bilo. Vzdolž Kidričeve ulice so se na številnih stojnicah predstavila obalna društva, ob 20. uri pa je bil na vrsti tudi dobrodelni srečelov, katerega izkupiček bo namenjen Društvu za nenasilno komunikacijo Koper, so v študentskem klubu zapisali na svoji spletni strani. Dogajanje je zajelo tudi druga prizorišča v starem mestnem jedru. Titov trg in atrij Fakultete za humanistične študije sta bila glasbeno obarvana. Medtem je bilo dogajanje na Muzejskem trgu namenjeno zlasti najmlajšim, saj so se tam zvrstile gledališka predstava in otroške delavnice.

 

Na Carpacciovem trgu so bile vse do polnoči na sporedu predstavitve in delavnice plesnih ter športnih društev, v Taverni pa je potekalo praznovanje 20-letnice Kluba študentov občine Koper in “Ful kul” delavnica za otroke, sledilo pa je presenečenje za vse obiskovalce.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.