PLES OB DROGU ZA GIBČNO, SENZUALNO IN ČVRSTO POSTAVO

Ples ob drogu združuje zabavo, telovadbo, hkrati pa odkrivamo samega sebe ter lastno senzualnost. V svetu je ples postal tako popularen, da se pripravljajo tudi tekmovanja, kjer se dekleta in moški potegujejo za naslov najboljšega plesalca ob drogu. Vsako leto poteka tudi svetovno prvenstvo v plesu ob drogu, letos so ga pripravili na Jamajki, prihodnje leto pa se bodo najboljše plesalke pomerile nekje v Evropi. Slovenija medtem ples ob drogu šele odkriva, med ženskami na Hrvaškem pa je priljubljen že več let.
Čedalje vedno bolj priljubljena oblika rekreacije združuje kombinacijo vaj, ki utrdijo celotno telo, predvsem pa roke, hrbet in zadnjico. Osnov se lahko naučimo hitro, v približno letu dni pa zna vsaka ženska, ne glede na njeno predhodno kondicijo, z glavo navzdol viseti z droga. Ples je primeren praktično za vse, odsvetujejo ga le nosečnicam in ženskam s težkimi poškodbami. Tečajnicam je sicer sprva nerodno, težko se sprostijo, ko pa se spoznajo, je čisto druga pesem.
V Sloveniji se lahko plesa ob drogu učite v Ljubljani, kjer ga poučujejo tri plesalke. Zaradi velikega zanimanja tovrstne rekreacije, pa se lahko od letos pridružite tudi tečaju plesa ob drugu, ki ga poučuje hrvaška plesalka plesa ob drogu Andrijana Jukić. Andrijana že dve leti poučuje Narya Sensual Pole dance v Varaždinu na Hrvaškem, poleg tega že pet let uči tudi orientalski ples. Svoje bogate plesne izkušnje je združila v edinstveno plesno kombinacijo, s katero znova obujamo svoje telo in prestopamo meje naših fizičnih sposobnosti.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.