Po dozo adrenalina v adrenalinske parke po Sloveniji

V adrenalinskih parkih lahko preizkusite svoje gibalne spretnosti in vzdrževanje ravnotežja, kljubujete strahu pred višino in pustite telesu, da se napolni z adrenalinom, premagujete različno ozke brvi, zibajoče ovire in hojo po vrvi, vse to v prijetno zelenem okolju, z odlično zabavo in sprostitvijo. Obisk adrenalinskega parka v Sloveniji vam bo dvignil samozavest, pa tudi zaupanje v člane vaše ekipe, saj so taka doživetja najbolj primerna ravno za skupine.

Številni tovrstni parki po Sloveniji

Slovenija premore kar nekaj kvalitetnih adrenalinskih in pustolovskih parkov, kjer lahko izživljamo svoje adrenalinsko-športne sanje. Adrenalinski, doživljajski in pustolovski parki so v prvi vrsti namenjeni varnemu izvajanju različnih adrenalinskih vaj, ki jih lahko preizkusimo pod budnimi očesi certificiranih inštruktorjev. Elementi v parkih so različnih težavnostnih stopenj, od najnižjih pa do tistih na višini 20 m in več, kjer ste varovani s plezalnimi pasovi in jeklenicami. Pa si poglejmo nekaj tovrstnih parkov po Sloveniji, ki so odlična izbira za krajši poletni enodnevni izlet.

Poletni park Krvavec

Krvavec je poleti ena od najbolj priljubljenih izletniških točk Ljubljane, Kranja in okolice. Še posebej priljubljen je pri kolesarjih, saj ponuja veliko vzponov in spustov. Poletni park obsega plezalni pustolovski park, kolesarski park, gorske karte in skiroje, plezalni stolp, trampolin, poligon za lokostrelstvo, gibalno spretnostni poligon, frizbi golf in spust s tubo.

Več informacij: http://www.rtc-krvavec.si

Adrenalinski park Zip-Line v Bovcu

Zip-line park nad Bovcem omogoča zelo dolgo adrenalinsko letenje na 200 m višine s čudovitim razgledom na dolino zgornjega Posočja. Doseči je možno hitrost tudi do 60 km na uro. Nudijo tudi poseben program ob polni luni, t.i. full moon zipline.

Več informacij: http://www.ziplineslovenia.si

Adrenalinski park Storž, Rantovše pri Škofji Loki

Najvišji adrenalinski park v Slovenji se nahaja 8 do 24 m visoko nad krošnjami dreves. Nudijo 19 različnih višinskih izzivov in 3 težavnostne kroge. V ponudbi imajo orjaško gugalnico visoko kar 21 m, ki nikogar ne pusti ravnodušnega, steber poguma visok kar 12 m, na katerega upajo stopiti le najbolj pogumni. Ponudba parka je bogata: paintball, igrišče za odbojko in nogomet, kolesarjenje, pohodništvo, plezanje, jahanje, skok s padalom, piknik prostor itd.

Več informacij: http://storz.si/

Adrenalinski park Bohinj, pri Hostlu Pod Voglom

Adrenalinski park v Bohinju ima poligon na višini od 8 do 14 m, sestavljen pa je iz različnih nalog. V sklop parka spada tudi Orjaška gugalnica.

Več informacij: www.pac-sports.com

Adrenalinski park Ljubelj

Adrenalinski park Ljubelju je poligon na višini od 8 do 14 m in sestavljen iz različnih nalog. Je prvi adrenalinski park v Sloveniji, ki deluje že od leta 2001. Park je najbolj privlačen zaradi čudovite okolice. Programa se lahko udeležijo le osebe, ki so visoke vsaj 1,5 metra. Sestavlja ga del na visokih elementih kot. npr. viseči mostovi, orjaške gugalnice, viseče stopnice itd.

Več informacij: www.koren-sports.si

Adrenalinski park Peter Klepec, Sela pri Osilnici

Park sestavljajo stolp, na katerega se povzpnete po posebnih jeklenih stopnicah, hexagon, sestavljen iz visoko stoječih elementov (high ropes course), plezalna stena (climbing wall), stena za spuščanje (absailing wall), spust po jeklenih vrveh (leteči Peter-zip wire), skok v prazno (all abord platforma), orjaška gugalnica, poligon za različne team buildinge in zabavne programe.

Več informacij: www.kovac-kolpa.com

Doživljajski park Raj, Jezersko

Park je zgrajen v naravnem okolju in z naravnimi materiali, na približno 30 m visoki skalni pečini sredi gozdne jase. Vsa igrala v parku so med seboj povezana z unikatno leseno potjo. Pot se zaključi na razgledni ploščadi, s katere se odpira čudovit pogled na Kamniške Alpe. Park obsega orjaško gugalnico, adrenalinsko žičnico, naravno steno, ferato, spuščanje po vrvi, viseči most, pajkovo mrežo, most za padec zaupanja, tehtnico itd.

Več informacij: www.feelgreen.si

Pohorje Adrenalin

Obsežen adrenalinski park na Pohorju obsega višinski poligon, orjaško gugalnico, plezalno stezo, steber poguma, poletno sankališče, tobogan na zračnicah, paintball, nogomet XXL, slack line park, Monster Roller – orjaški skiro, udračni adrenalin, specializirani Bike Park Pohorje pa obsega downhill, kolesarski poligon itd.

Več informacij: http://www.pohorje.org/mariborsko-pohorje-poleti/pohorje-adrenalin

Bovec zipline – kanjon Učja

Eden najatraktivnejših in najbolj adrenalinskih zipline parkov na svetu se nahaja v slikovitem in neokrnjenem kanjonu Učje. Šest jeklenic v dolžinah 250 do 400 m zagotavlja več kot dve uri zabave in poleg vznemirljivih spustov tudi čudovite panoramske razglede proti kanjonu Učje, bovški kotlini in Triglavu.

Več informacij: http://www.zipline.si/

Pustolovski park Bukovniško jezero 

Pustolovski park ob Bukovnioškem jezeru obsega 7 unikatnih elementov, skupaj 58 elementov, 5 različnih plezalnih poti, Štorkljin let – najdaljšo plezalno pot z razponom 27 metrov. V neposredni bližini parka se lahko sprostite tudi na energijskih točkah.

Več informacij: http://www.pustolovskipark.si/

Pustolovski park Geoss, Slivna

Pustolovski park Geoss se nahaja v vasi Slivna, blizu geometričnega središča Slovenije. Pustolovski park s petimi trasami različnih težavnostnih stopenj in kar 72 različnimi elementi, ki jih premagate v dveh do treh urah. Tem pustolovščinam so dodali še spust v skupni dolžini kar 915 m, pri katerem se dvignete do 25 m od tal in lahko dosežete hitrost do 60 km na uro.

Več informacij: http://www.pustolovski-park-geoss.si/si/

Soča fun Park,  Solkan

Soča Fun Park je pustolovski park,  ki se nahaja na desnem bregu reke Soče. V prijetni senci med krošnjami dreves in nad gladino Soče je postavljenih več 10 postaj z različnimi elementi. Tisti najpogumnejši se boste na solkanski breg vrnili s spustom poguma po 300 m jeklenici, ki je napeta približno 40 m nad Sočo.

Več informacij: http://www.socafunpark.si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.