Računalniške novice dosežejo največ bralcev v Sloveniji!

Med računalniškimi mediji seveda, po Nacionalni raziskavi branosti – valutni podatki NRB junij 2013 – maj 2014.

Predstavniki pristopnikov k NRB in družbe Valicon so uradno objavili valutne podatkeNRB za obdobje junij 2013 – maj 2014. NRB je pred več kot desetimi leti v Sloveniji postavila standarde valutnih medijskih raziskav po vzoru razvitih evropskih držav in danes lahko v uredništvu medija Računalniške novice ponosno rečemo, da smo po tej raziskavi najbolj bran računalniški tiskani medij v Sloveniji, kar smo na spletnih kanalih že precej časa. Zahvala gre seveda vam, dragi bralci in za vas bomo v prihodnje še boljši!

 

Kako meri NRB?

S pravkar zaključenim enoletnim obdobjem je bil model NRB posodobljen, predvsem v smeri zajema branosti tiskanih medijev na različnih platformah. Temu ustrezno je bila spremenjena definicija stika s tiskanim medijem v fazi preverjanja zadnjega stika s posamezno edicijo ter definicija zadnjega branja v fazi merjenja branosti oz. dosega enega izida, ki šteje kot valutni podatek o branosti. Prepoznavanje edicij še vedno temelji na prepoznavi logotipa posamezne edicije, kar velja kot t.i. »zlati standard« v praksi merjenja dosega tiskanih medijev. Prav tako merjenje branosti še vedno temelji na metodi zadnjega branja (ang. Recent Reading), ki je v uporabi v večini nacionalnih raziskav branosti v svetu in tako tudi v Sloveniji.

Podatki so bili zbrani v obdobju od 1. 6. 2013 do 2. 6. 2014, skupna velikost vzorca pa je je n=5.408. Rezultati raziskave so uteženi in reprezentativni za slovensko populacijo v starosti od 10 do 75 let po spolu, starosti, izobrazbi, regiji, velikosti naselja in dnevu anketiranja. Projekt NRB sicer poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), izvajalec projekta NRB pa je družba Valicon.

 

V sliki si oglejte podatke za izbrane slovenske računalniške medije, celoten seznam pa je na voljo tukaj.

“Zahvala za odličen rezultat gre vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k večji prepoznavnosti medija Računalniške novice, predvsem marljivim sodelavcem in vam, dragi bralci, ki z nami vztrajate že 19 let” – Mitja Pritržnik, urednik medija Računalniške novice.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.