Po kariero v energetiki na brezplačno poletno šolo Energetike.NET

Med 3. in 6. julijem 2017 medijska hiša Montel Energetika.NET in družba Energija plus organizirata brezplačno poletno šolo, ki mladim vsako leto odpre vrata v svet energetike in kariernih priložnosti. Čeprav bo letošnja osredotočena na marketing, komuniciranje in novinarstvo v energetiki, so nanjo vabljeni dijaki in študenti katerekoli smeri ali področja študija.


Čeprav se Marketinško-medijska poletna šola Energetike.NET osredotoča predvsem na komuniciranje v energetiki, je primerna za mlade vseh smeri in študija – tako naravoslovnega kot družboslovnega. Iz uredništva namreč sporočajo, da so »pri iskanju idej in reševanju energetskih izzivov, s katerimi se soočajo velike energetske družbe, včasih bolj kot znanje pomembne pripravljenost za učenje, kreativnost, samoiniciativnost, vztrajnost, odprtost, motiviranost in seveda energičnost.« In prav s takimi konkretnimi izzivi bo letošnja šola tudi postregla; prispevale jih bodo družbe SODO, Energija plus in Montel Energetika.NET.

Pot do zaposlitve se je odprla že številnim udeležencem preteklih poletnih šol, sporoča glavna urednica Montela Energetike.NET Alenka Žumbar: »Prvovrstna priložnost povezovanja mladih s potencialnimi delodajalci je tista, ki pride v ospredje na takšnem dogodku. Še več – mladi dobijo pogled v svet energetike iz čisto prve roke, ki jim navrže tudi konkreten in aktualen izziv, na reševanju katerega delajo vso poletno šolo. In seveda svojo rešitev na koncu tudi predstavijo partnerjem poletne šole, ki morebiti nekega dne postanejo delo njihovi delodajalci.« Svojo izkušnjo z lansko poletno šolo pa opisuje tudi ena od udeleženk: »Poletna šola je udeležence postavila pred številne izzive velikih energetskih družb. S kolegom sva se prepoznala v izzivu, vezanem na projekt Zelene prestolnice Evrope 2016, in zasnovala del njenega programa. Šola mi je po tem odprla številna vrata v svet energetike, nazadnje pa tudi v zaposlitev.«


Poleg možnosti za razvoj kariere bo dvojica, ki bo v sklopu letošnje poletne šole predstavila najboljšo rešitev za svoj izziv, nagrajena tudi z udeležbo na prestižni poletni šoli organizacije REIC koncem avgusta v Fojnici, BiH. Udeleženci poletne šole Energetike.NET pa bodo po zaključku prejeli tudi certifikate.

S široko partnersko podporo bo poletna šola Energetike.NET brezplačna za izbrane kandidate, ki bodo poslali svoj CV in motivacijsko na urednica@energetika.net do 20. junija 2017. Prijavijo se lahko tako dijaki kot študenti, družboslovci in naravoslovci, torej elektrotehniki, biotehniki, zgodovinarji, sociologi, psihologi, komunikologi, marketingaši, piarovci, novinarji, ekonomisti, politologi … O izboru bodo kandidati in kandidatke obveščeni do petka, 23. junija 2017. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.