ZATO! pomagam za oba

Gifts bursting out from red open gift box over white background
Foto: phive2015 iz iStock

“Mislili smo, da bo Jan naše božično darilce, pa je moral na svet pokukati skoraj 8 tednov prej. Na Dan reformacije. S svojim prezgodnjim prihodom je reformiral naše življenje”, z nasmeškom na obrazu svojo izkušnjo deli mamica, danes energičnega ter popolnoma zdravega fantiča.

 


A pred dvema letoma ni bilo vse tako optimistično. Oba z mamico sta se namreč že v porodni sobi začela boriti za življenje, toda zaradi primernih pogojev tudi zmagala. Podobne zgodbe se prav vsak dan znova rojevajo v največji slovenski porodnišnici, ki pa žal nima vedno takšnih pogojev za opravljanje svojega poslanstva.

 

Za boljši jutri naših otrok pošlji SMS s sporočilom ZATO5 na 1919 in prispevaj 5€ za prenovo intenzivne porodne sobe ljubljanske porodnišnice.

Člani Rotary Kluba Ljubljana 25 so z različnimi aktivnostmi za dober namen zbrali že preko 1 milijon evrov. Največ zbranih sredstev so namenili za nakup opreme ali prenovo prostorov, nujno potrebnih ob rojstvu, oskrbi ali razvoju novorojenčkov, porodnic in šolarjev. V letu 2016 so zavihali rokave in začeli veliko akcijo za popolno prenovo še enega pomembnega oddelka ljubljanske porodnišnice in sicer intenzivne porodne sobe porodnega bloka. Ta zahteva visokotehnološko opremljenost in je odločujoči prostor v primeru kritičnih porodov. Je prostor, kjer se pod velikimi pritiski dogaja niz stresnih, nevarnih in ogrožajočih situacij. Je prostor, ki povečuje možnost preživetja novorojenčka in porodnice, zato je tako zelo pomembno, da je to prostor, ki je ustrezno opremljen in urejen.

ZATO! igram košarko

Zato igram košarko je zadnji iz niza dobrodelnih projektov, ki zaključuje planirani nabor sredstev v znesku 120.000 evrov za prenovo intenzivne porodne sobe Porodnišnice Ljubljana. Športnemu druženju ob igranju ulične košarke se tokrat pridružuje Košarkarska zveza Slovenije. Tako bo v soboto, 24. junija, od 9h zjutraj naprej ploščad pred Halo A BTC City zaživela v športnem vzdušju mladih košarkarjev in košarkaric. Dogodek, katerega glavni namen je zbiranje donatorskih sredstev, se bo opoldne nadaljeval v turnir rekreativnih trojk z bogatim spremljajočim programom.

KAKO lahko pomagam?

Projekt prenove intenzivne porodne sobe je finančno, tehnično in organizacijsko izjemno zahteven. Ocenjena vrednost projekta znaša 120.000€. Če ste med tistimi, ki vam je mar in lahko pomagate, vas vabimo, da pomagate na enega od sledečih načinov:

ZATO5 na 1919

S poslanim SMS-om ZATO5 na 1919 darujete 5 evrov.

PRIJAVA NA TURNIR

S prijavo na turnir in donacijo 200€ pridobite možnost poimenovanja ekipe in sodelovanja v odlični tekmi. V kolikor nimate svoje ekipe, ki bi jo donatorsko poimenovali, vam jo lahko zagotovimo. Vse informacije glede prijave ekip, pravil turnirja in načina donacij dobite na prijave@zato-pomagam.si.

DONATORSKI PAKETI

Možna je tudi višja donacija, v tem primeru vam (lahko) zagotovimo primerno zahvalo na dogodku in v medijih.

Donacijo lahko nakažete na:

Rotary klub Ljubljana – 25, Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana

IBAN SI56 0201 9025 7674 787 pri NLB d.d.

Naziv akcije: »Intenzivna porodna soba«

Sklic: 00 2017

Koda SWIFT oz. BIC: LJBASI2X

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.