Razpis za subvencionirano bivanje

Ukrepi
Ukrepi Foto: darkojow iz iStock

Za subvencionirano bivanje študentov razpisanih 13.277 mest. Rok za oddajo prošnje 16. avgust.
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo razpis za subvencionirano bivanje študentov v naslednjem študijskem letu. Razpisanih je 13.277 mest za bivanje v študentskih domovih in pri zasebnikih ter 30 mest za študente s priznano mednarodno zaščito.

Za sprejem je razpisanih 4743 mest, za podaljšanje pa 8504. Višina subvencije se bo v naslednjem študijskem letu v javnih dijaških, dijaško-študentskih in študentskih domovih zvišala in bo znašala 21,50 evra, subvencija za bivanje v zasebnih študentskih domovih in pri zasebnikih pa ostaja 32 evrov.

Rok, ki ga študenti za sprejem v subvencionirano bivanje in podaljšanje bivanja ne smejo zamuditi, je 16. avgust. Prošnjo morajo oddati z elektronsko vlogo na spletnem portalu eVŠ. Vsak študent lahko odda samo eno prošnjo.

 

Študenti, ki bodo izpolnjevali pogoje za subvencionirano bivanje pri zasebnikih, bodo lahko sklenili pogodbe za bivanje le pri tistih zasebnikih, ki bodo izbrani na javnem razpisu, ki ga za zasebnike objavijo študentski domovi za študijsko leto 2017/2018.

V mariborskem visokošolskem središču javni študentski domovi razpisujejo 2862 ležišč, od tega 1050 za sprejem in 1812 mest za podaljšanje bivanja. V dijaških domovih je na voljo skupaj 160 ležišč, v zasebnih domovih še dodatnih 160.

Cenzus za prihodnje leto znaša 2376,99 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2016. Pisarne za študentske domove bodo do 15. septembra na spletnem portalu eVŠ objavile informativno prednostno listo. Študenti, ki podaljšujejo bivanje, bodo o tem, ali izpolnjujejo pogoje za subvencionirano bivanje, obveščeni po pošti na naslov stalnega prebivališča predvidoma po 16. oktobru.

Razpis in prošnjo najdete tukaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.