Magistrski program ekonomske fakultete čedalje bolj mednarodno priznan

V letošnjem letu se je magistrski program Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani povzpel za kar 10 mest na lestvici Financial Timesa.

Kaj je lestvica Financial Timesa?

Financial Times (FT) je angleški dnevni časopis s podjetniško vsebino, ki se ukvarja z aktualnim stanjem v gospodarstvu. V okviru FT vsako leto oblikujejo lestvico najboljših izobraževalnih programov menedžmenta. Lestvica je v mednarodni poslovni javnosti še vedno najbolj prepoznavna, uveljavljena in upoštevana. Nanjo se uvrstijo kakovostni programi, ki izobrazijo po študiju hitro zaposljive diplomante. Pomembni kriteriji so tudi internacionalizacija in stiki s poslovno skupnostjo, kvaliteta učiteljev ter plača diplomantov po zaključku študija in tri leta kasneje.

Ljubljanski IMB na 77. mestu

Tako si je letos magistrski program ljubljanske ekonomske fakultete »International Master in Business and Organisation (IMB)« prislužil 77. mesto na lestvici FT, kar je 10 mest višje kot lani. »Uvrstitev na lestvico ni samo znak prestiža, temveč diplomantom programa IMB omogoča večjo prepoznavnost na mednarodnem trgu dela, Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani pa pomeni potrditev kakovosti in ugleda v mednarodni skupnosti poslovnega izobraževanja,« so ob pomembnem dosežku sporočiki z Ekonomske fakultete.

IMB.

Študentje IMB-ja o programu

Po mnenju študentov je ponovna uvrstitev programa IMB na lestvico FT pokazatelj, da so si izbrali kvaliteten študij, ki jim bo zagotovil svetlo prihodnost.

Predsednica 23. generacije, ki je bila upoštevana pri letošnji uvrstitvi na lestvico, Maja Lotrič, glede na svoje izkušnje pri študiju ocenjuje: »IMB v slovenski in mednarodni prostor prinaša aktualen in kakovosten izobraževalni program, na katerega smo lahko vsi ponosni.«

Ekonomska fakulteta namreč s skrbnim izborom kandidatov, nenehnim vlaganjem v strokovne predavatelje ter pridobivanjem kompetenc skozi aktualne projekte študente ustrezno opremi za trg dela. Lotričeva meni, da vse to prepoznajo podjetja, celo multinacionalke, ki ambiciozne kandidate budno spremljajo ter zaznajo dodano vrednost v njihovi zaposlitvi takoj po zaključku programa.

Predstavnik trenutne, 28. generacije, Luka Eržen, pa je o trenutni situaciji in študiju povedal: »Lahko rečem, da program ne glede na trenutno situacijo s koronavirusom teče dalje povsem nemoteno in prav nič slabše. /… / Pred nami je nedvomno eno izmed najzanimivejših let našega življenja, polno izzivov, dela na realnih projektih najuspešnejših podjetij in seveda tudi sodelovanja s tujino.«

VIRDelo
Prejšnji članekSi zaradi študija pod stresom? Potem preberi to!
Naslednji članekZa študente Univerze v Ljubljani brezplačne Zoom licence

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.