Za študente Univerze v Ljubljani brezplačne Zoom licence

Young Asia businessman using laptop talk to colleagues about plan in video call meeting while work from home at living room. Self-isolation, social distancing, quarantine for corona virus prevention.
Foto: Tirachard iz iStock

Z Univerze v Ljubljani so danes sporočili, da imajo vsi študentje urejene brezplačne licence za uporabo videokonferenčnega sistema Zoom. Univerza je odločitev sprejela zaradi vedno več predavanj, ki se selijo na splet, 12. oktobra je rektor UL namreč sporočil, naj se vsa predavanja in vaje, za katere ni nujna fizična prisotnost, preselijo na splet.

Licence za Zoom za študente in študentke so zakupljene za obdobje treh let in omogočajo neomejeno število sočasnih srečanj. V portal Zoom se je treba prijaviti s študentskim uporabniškim imenom (ab1234@student.uni-lj.si), povezava do Zooma pa je na voljo na spletni strani Univerze v Ljubljani.

Talking and working on video calling
Foto: seb_ra iz iStock

Microsoft Teams

Prav tako pa lahko študentje s študentskim uporabniškim imenom dostopajo do Microsoft Office orodij, med katere spada tudi videokonferenčni sistem Teams. Teams deluje na enak način kot Zoom, od profesorja pa je odvisno, katero spletno orodje bo za svoja predavanja uporabil.

Prejšnji članekMagistrski program ekonomske fakultete čedalje bolj mednarodno priznan
Naslednji članekZasajena prva lopata za tretjo razvojno os

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.