Projekt Ferfl!

Imate idejo, ki je bila do sedaj spregledana zaradi »majhnosti«, »lokalnosti« ali nizke finančne dostopnosti? Vas je strah, vam zmanjka motivacije in podjetniškega znanja? Iščete možnost za izboljšanje svoje dejavnosti, razmišljate, kako si sami ustvariti delo oz. delovno mesto?

Napovedujemo novo sezono projekta Ferfl! 

Ferfl ni navaden feferonček! Gre za celovit program spodbujanja podjetniških idej z družbenim učinkom, ki različne generacije spodbuja, da začnejo razmišljati o boljši prihodnosti in  pričnejo razvijati podjetniške ideje, ki imajo pozitivne učinke tudi za družbo in okolje, v katerem živimo.

Program je iniciativa Javnega zavoda Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana.

Njegova izvedba je za udeležence v vseh fazah povsem brezplačna.

Program, ki so ga prvič izvedli jeseni 2014, bodo tokrat izvajali že četrtič. V prvih treh sezonah programa so se kalile številne ekipe oz. posamezniki, ki so ustanovili podjetja, ki danes že delujejo na trgu: Mimice (www.mimicetoys.com), DŠkatla (www.dskatla.si), BisterUm (www.bisterum.si), Dežela zelišč (FB Dežela zelišč), Rožma (www.rozma.si), Vitalizem (www.vitalizem.si), Unlock Ljubljana (fun-adventure-ljubljana.si) in še mnogi drugi.

Program je sestavljen iz štirih sklopov aktivnosti: Podjetniškega natečaja, Startup vikenda, Podjetniške šole in Socialno podjetniškega inkubatorja.

Podjetniški natečaj vabi vse ideje, ki silijo na plano, da se prijavijo in se potegujejo za eno izmed 6 mest v podjetniški šoli. Šola podjetništva bo potekala 8 tednov. Enkrat tedensko bo izvedena delavnica na določeno tematiko, prav tolikokrat se bo vsaka ekipa srečala z mentorjem, s katerim bodo načrtovali tedenske aktivnosti, pregledali realizacijo, tako da bo razvoj ideje in vstop na trg čim hitrejši. Dva zmagovalca bodo izbrali 24. maja 2017. Zmagovalcema bo omogočen razvoj v socialno podjetniškem inkubatorju, kjer se bosta zmagovalca razvijala ob 3 mesečni podpori v obliki pisarniškega prostora, mentoriranja. Cilj je vstop ideje na trg. Nagradni sklad znaša več kot 14.000 EUR, ki se izraža v obliki mentorske podpore, brezplačnih pisarniških prostorov,..

Za vse, ki pa še svoje ideje nimaje dokončno oblikovane ali pa jih zanima kako preveriti ali je ideja dobra in pripravljena za lansiranje na trg pa se lahko pridružijo Ferflu na startup vikendu od 10. 3. do 12. 3. 2017 (prijave so možne do 7.3.2017 na www.ferfl.si/ljubljana  – Prijava na startup vikend). 

Več informacij je dostopnih na spletni strani projekta www.ferfl.si/ljubljana, FB profilu https://www.facebook.com/ferflCILJ, ideja@ferfl.si.

Projekt Ferfl so podprla številna uveljavljena slovenska podjetja in podjetniki. Finančni pokrovitelji projekta so: Mestna občina Ljubljana, Javno podjetje Vodovod-Kanalizacija; Energetika Ljubljana, Žale, javno podjetje ter javni podjetji Ljubljanski potniški promet in Ljubljanska parkirišča in tržnice. Projekt podpira tudi Zavod RS za zaposlovanje. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.