Sponzorirano

Psom prijazna ura

Pes sedi v avtu, ob okno je prislonjena pasja ura
Sponzorirano

Najboljši prijateljici in ljubitelji živali Julija in Eva sta lani začeli s projektom Pasja ura, ki lastnikom psov omogoča, da ustrezno poskrbijo za svojega ljubljenca, medtem ko jih ta čaka v avtu. Ideja se jima je porodila, ko sta v avtomobilu Tesla opazili, da je možno nastaviti temperaturo, na ekranu pa celo piše, da je pes v redu in nič ne potrebuje. Iz tega sta si zamislili Pasjo uro, ki bi delovala kot parkirna in v roku enega meseca sta prišli od ideje do izdelka. 

Varnost na prvem mestu

Veliko ljudi te prakse žal ne podpira, čeprav to učijo v vsaki pasji šoli. Psov ne moremo kar peljati s seboj v zaprte prostore in žal jih moramo včasih pustiti v avtu – pri tem pa je seveda treba poskrbeti za njihovo varnost. 

Pomembna jima je predvsem dobrodelnost, saj se tega projekta nista lotili z željo po dobičku. Delež od vsake prodane Pasje ure tako namenita izbranemu zavetišču. Pasjo uro lahko najdeš v 4 trgovinah, ki so bile vse skrbno izbrane. Pišeta pa tudi blog, kjer opisujeta, kako je treba skrbeti za kužke, in kam na primer lahko odideš na dopust s kužkom ter izkoristiš turistične bone.

Mladi ustanoviteljici in ljubiteljici psov

Julija je diplomirala na Fakulteti za družbene vede in trenutno dela magisterij, sicer pa ima izkušnje iz marketinga. Eva je grafična oblikovalka in je tudi sama oblikovala Pasjo uro, trenutno pa imata s fantom spletno trgovino z obutvijo. Prijateljici sta že 12 let, prvega oktobra pa sta praznovali prvi rojstni dan svojega projekta Pasja ura. 

Prvo leto je seveda najtežje, zato je pomembno, da vztrajaš. Poudarjata predvsem prisotnost na družbenih omrežjih, ki so dokaz, da obstajaš. Julija in Eva sicer sami skrbita za svoja družbena omrežja, fotografije, vsebine in oglase. V prihodnosti želita trgovino odpreti tudi na portalu Etsy, kjer bo na voljo v tujih jezikih in predstaviti nove inovativne izdelke, ki bodo združevali prijetno s koristnim. 

Motivacija je najpomembnejša

Pravita, da se z željo in motivacijo da narediti ogromno. Na spletu je na voljo veliko brezplačnih vsebin, ki jih lahko izkoristiš. Vredno je delati na sebi, rasti in se pri tem spreminjati. Mladim svetujeta, da je treba zbrati pogum in iti v to, če imaš dovolj veselja za projekt. Julija in Eva imata sicer to srečo, da nista odvisni od prodaje, saj se poleg Pasje ure ukvarjata še z drugimi stvarmi.

Pri korakanju na svoji poti je treba tudi spregledati negativne komentarje, ki so sicer vedno prisotni. Tudi sami sta priznali, da sta imeli kar nekaj ljudi, ki so se spravljali na njun izum, vendar se nista menili za to, saj trdno verjameta v Pasjo uro in njeno poslanstvo. 

Urednica revije Študent


NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version