Razpis za pripravnike na področju znanosti

razpis
Foto: mohamed_hassan iz Pixabay

Skupno raziskovalno središče Evropske komisije (Joint Research Centre – JRC) je 2. maja 2022 objavilo drugi javni razpis za pripravnike na področju znanosti.

Z javnim razpisom želi JRC ponuditi možnost pripravništev nedavnim diplomantkam in diplomantom z znanstvenimi izkušnjami in željo po delu na področju znanosti. Prijavijo se lahko tisti, ki so študij zaključili pred največ petimi leti. Delo bo potekalo na eni od lokacij JRC (Ispra, Italija; Geel, Belgija; Petten, Nizozemska ali Karlsruhe, Nemčija).

Katera področja pokriva razpis?

Izbrane kandidatke ali kandidati za pripravništvo dobijo možnost za sodelovanje pri oblikovanju na znanju temelječe javne politike. To spada med temeljna poslanstva JRC. Vsebinsko delo JRC pokriva področja globalnih izzivov, kot so zdravje, kultura, kreativnost in vključujoča družba, digitalna industrija in vesolje, podnebna energija in mobilnost, prehrana, biogospodarstvo, naravni viri, kmetijstvo in okolje. Aktivni so tudi na področjih inovacij, konkurenčnosti, gospodarskega razvoja, teritorialnega razvoja in zagotavljanja podpore državam članicam ter pokrajinam EU.

Javni razpis je razdeljen na 18 skupin tematskih področij. Med njimi so upravljanje znanja, komunikacija znanosti, podatkovne analize, odpornost in inovacije, digitalni prehod …

Kakšni so pogoji?

Kandidat mora imeti vsaj 3-letno univerzitetno izobrazbo (180 kreditov). Od diplome je moralo miniti največ pet let. Poleg tega morajo kandidati imeti znanje angleškega jezika na ravni C1. Če je kandidat že kdaj sodeloval pri kakšnem programu v okviru evropske institucije, ali bil v kateri instituciji zaposlen, potem prijava na razpis ni možna.

Prijavljeni kandidati bodo ocenjeni na podlagi nivoja izobrazbe, znanja angleškega jezika in znanja kateregakoli drugega evropskega jezika poleg materinskega. Poleg tega bodo neodvisni ocenjevalci pri kandidatih ocenjevali relevantne izkušnje na iskanem področju, znanje o informacijski tehnologiji, mednarodne izkušnje (študij ali delo v tujini), objavljena raziskovalna dela in sodelovanje pri projektih ter motivacijo in razloge za prijavo, skupaj s primernostjo za pozicijo.

O odločitvi ne bodo obveščeni vsi kandidati, temveč le tisti, ki bodo povabljeni na kratki intervju. Proces se bo zaključil, ko izbrani kandidat podpiše pogodbo.

Prijave je treba oddati preko portala skupnega raziskovalnega središča JRC najkasneje do 31.5.2022.

VIRRepublika Slovenija GOV
Prejšnji članekJe laboratorijsko pridelano meso hrana prihodnosti?
Naslednji članek25. edinstvena Škisova

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.