Podražitev šolskih mesečnih vozovnic LPP

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani nasprotuje povišanju cen šolskih mesečnih vozovnic ljubljanskega mestnega potniškega prometa, o čemer je Mestni svet Mestne občine Ljubljana odločal na ponedeljkovi seji.  

V predlogu Sklepa o cenah posameznih vrst vozovnic v mestnem linijskem prevozu potnikov je obrazloženo, da je cilj povišanja cen vozovnic povečati delež terminskih vozovnic, saj samo to zagotavlja, da bodo ljudje javni prevoz uporabljali bolj pogosto. V ŠOU v Ljubljani se sprašujejo, zakaj se v tem primeru dražijo tudi terminske šolske vozovnice?

V primeru pomanjkanja finančnih sredstev bi bilo smiselno dodatna sredstva za javni mestni prevoz iskati v subvencijah Mestne občine Ljubljana, ki ji je širitev ter večja raba javnega prevoza v interesu, saj se s tem razbremenjujejo glavne ceste v mestu ter okolje. Dodatne subvencije, ki bi znižale cene vozovnic javnega prometa, bi k uporabi javnega prevoza spodbudile večje število ljudi, zmanjšala pa bi se obremenitev okolja ter število avtomobilov v mestu. V primeru šolarjev, dijakov in študentov bi bilo še posebej smiselno razmisliti tudi o pridobitvi subvencij za mesečne šolske vozovnice v mestnem potniškem prometu od Ministrstva za promet, menijo na ŠOU.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.