POLETNO VZDUŠJE NA SCHENGENFESTU 2011

Festival Schengenfest je s svojim programom letos dokazal, da gre za enega izmed najboljših in največjih festivalov v Sloveniji. Že četrtič zapored je bila Vinica za tri dni polna obiskovalcev, saj dobrega vzdušja, sonca in seveda odlične glasbe res ni manjkalo.

Prvi dan so za ogrevanje poskrbele skupine Liquf in Low Peak Charlie, za njimi pa je oder zavzel Edo Maajka, ki je s pomočjo didžeja odlično dvigoval vzdušje. Nato so nastopili vedno dobro razpoloženi Niet, za vrhunec večera pa je poskrbela legendarna zagrebška skupina Prljavo Kazalište. S pristnim rockom so nadaljevali še Pankrti na koncu pa so na relativno praznem prizorišču nastopili še Dirtswitch.

V soboto je na prizorišče prišlo še več obiskovalcev kot prejšnji večer. Že čez dan jih je večina uživala ob soncu in prijetno osvežilni Kolpi. Dogajanje se je na glavnem odru začelo s skupino Voyage, sledili pa so Shyam. Nato so se predstavili Nemci Lee Jay Cop ter Superhiks iz Makedonije. Zasedba Srečna Mladina je bila še zadnja, preden je na odru zavladal Vlado Kreslin z Malimi Bogovi, ki je obiskovalce navdušil tudi s posebnimi gosti – žensko pevsko skupino Lan iz Metlike. Za Kreslinom smo imeli priložnosti slišati tudi največje hite skupine Bijelo Dugme, vendar se je veliko mladih takrat že preselilo na drugi (elektro) oder, kjer je za mešalko stal Beltek. Na glavnem odru so za konec nastopili še Cover Lover.

Zadnji dan dogajanja je bil po pričakovanjih več kot odličen. Po nekaj predskupinah so najprej presenetili RevCo World iz Belgije, sledili pa so vedno bolj priljubljeni S.A.R.S. Občinstvo so pošteno na noge vzdignili The Qemists, nič manj pa niso navdušili Dubioza Kolektiv, kar se je videlo pri razigrani publiki. Festival je nato sklenila še skupina Kultur Shock.  

Schengenfest se je letos vsekakor trdno zasidral na slovenski glasbeni sceni, vsa pohvala pa gre tudi organizatorjem, ki so poleg same glasbe dobro poskrbeli tudi za popoldanske aktivnosti in kampiranje.

M.R.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.