Pomoč študentom invalidom

Rok za prijavo je 19. oktober 2014!

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Društvo študentov invalidov Slovenije (DŠIS) bosta tudi letos, s sofinanciranjem nakupa tehničnih ali drugih študijskih pripomočkov, v skupni vrednosti 2.000 evrov, skušala študentom invalidom omogočiti kakovosten in predvsem enakovreden študij. Zato pozivata vse študente invalide, ki potrebujejo kakršenkoli pripomoček, ki jim lahko olajša študij, da do 19. oktobra 2014 pošljejo svojo prošnjo, v kateri je obrazložena tudi invalidnost in kako bo ta pripomoček posamezniku služil pri študiju.

 

Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki imajo status študenta invalida na Univerzi v Mariboru ali status študenta invalida na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska.

Pogoji prijave: (za prijavo mora biti izpolnjen vsaj eden izmed naštetih kriterijev)

  • status študenta invalida na UM,
  • status študenta invalida na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska,
  • če si diplomiral v študijskem letu 2012/2013 na UM ali na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska.

Kako se prijaviti?

Na elektronski naslov natasa@dsis-drustvo.si ali na aljaz.kovacic@soum.si pošlji kratko motivacijsko pismo (kaj in zakaj potrebuješ, kako bi to olajšalo tvoj študij) in zraven priloži predračun pripomočka.

Prijave se zbirajo do vključno 19. 10. 2014!

Izbirni postopek je v pristojnosti komisije, ki pregleda ustreznost prijav in določi višino subvencije.

Aljaž Kovačič, vodja projekta dodaja: »Na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru se zavedamo, da je potrebno študentom invalidom omogočiti lažji in kakovostni študij. V ta namen že vrsto let organiziramo projekt Sofinanciranje pripomočkov študentom invalidom. Ker želimo pomagati študentom iz širšega območja, smo letošnji obseg razširili na celotno Podravsko in Pomursko regijo.«


Za dodatne vprašanja lahko pišete tudi na elektronski naslovsociala@soum.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.