Ponudniki internetnih storitev za študente

Živimo v času, ko si ne predstavljamo, kako bi preživeli brez interneta in povezave z medmrežjem, saj že vsakodnevne komunikacije največkrat potekajo v elektronski obliki.
V takšnem času je tudi za študente izjemno pomembno, da imajo nemoten dostop do interneta, po možnosti za čim bolj ugodno ceno. Prebrskali smo med našimi večjimi ponudniki interneta in internetnih storitev, kakšne ugodnosti prinaša status študenta in če imajo študenti kakšne popuste pri njihovi ponudbi.

Siolovi novi naročniki lahko z veljavnim potrdilom o statusu študenta pri mesečni naročnini uveljavljajo popust v višini 2 EUR (z DDV). Popust je možno uveljavljati pri naročnini na storitve ali pakete Trio, SiOL internet in SiOL telefonija, SiOL internet in SiOL TV, SiOL telefonija in kabelska TV, ni ga pa možno uveljavljati pri naročnini na SiOL internet.

Ponudnik interneta in internetnih storitev T-2 nima posebnih ponudb ali ugodnosti za študente. Zatrjujejo pa, da so njihovo ponudbo prilagodili potrebam različnih tipov strank in lahko stranke izbirajo med paketi ali pa združujejo posamezne storitve iz širokega nabora storitev, ki omogoča vsakemu, da si oblikuje splet storitev po svojih željah in potrebah.

Pravico do dostopa pri Arnesu imajo dodiplomski študentje z urejenim statusom in izredni študentje, ki imajo status izenačen z rednimi študenti ter tudi vsi podiplomski študentje. Storitve omrežja so brezplačne, uporabniki plačajo le nadomestila za uporabo omrežja, preko katerega se povezujejo na akademsko omrežje. Prejemniki sredstev so lastniki omrežij, slednji tudi določajo plačilne pogoje in cene. Raznih dodatnih popustov za študente pa v njihovi ponudbi ne omenjajo.

Na Amisovih spletnih straneh ni mogoče zaslediti nobene omembe, da bi ponujali dodatne popuste za študente. UPC Telemach sicer ponuja pestro paleto internetnih paketov z različnimi hitrostmi in cenami, a posebnih popustov za študente njihov cenik ne omenja. Tudi Tuštelekom ponuja vrsto različnih hitrosti in povezav, a študentje nimajo nobenih dodatnih ugodnosti pri cenah.

V zadnjem času vse bolj narašča popularnost tudi mobilnega interneta, tako smo pregledali tudi ponudbo teh storitev. Mobitel, Simobil, Tušmobil in T-2 sicer ponujajo različne pakete mobilnega interneta, vendar pa ne nudijo nobenih dodatnih ugodnosti ali popustov na status študenta.

Med vsemi temi in še ostalimi manjšimi ponudniki interneta in internetnih storitev smo pričakovali, da bodo za študente ponudili več ugodnosti, glede na poplavo oglaševanja o splošnih popustih in cenovnih ugodnostih za študente, še posebej pri internetu, ki je naš del vsakdana in vsakodnevnega komuniciranja.

Sanda Gajsar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.