Postani prostovoljec/prostovoljka – sodeluj pri projektu Simbioz@ e-pismena Slovenija!

ŠOU v Ljubljani je tudi letos partner projekta Simbioz@ e-pismena Slovenija. Prvi vseslovenski prostovoljski projekt za dvig računalniške pismenosti starejših je lani uspešno poskrbel za 93 % samozavestnih uporabnikov računalnika. Letos bodo delavnice potekale od 15. do 19. oktobra po knjižnicah in šolah po vsej Sloveniji.  

Lanskoletni uspeh je projekt Simbioz@ ponesel tudi preko meja, saj je prejel izjemno nagrado „državljan Evrope“, ki jo vsako leto za počastitev posebnih dosežkov posameznikov ali skupin podeljuje Evropski parlament. V ŠOU v Ljubljani si želijo, da bi pri projektu sodelovalo čim več študentov, zato vabijo vse študente in študentke, da oktobra postanete prostovoljci. „Lanski projekt je mladim in starejšim omogočil nepozabno izkušnjo, zato je pomembno, da se vezi, ki so se spletle med udeleženci, ohranijo in nadgradijo. Mladi imamo na področju e-veščin veliko znanja in izkušenj, ki jih lahko delimo s starejšimi. S tem osmišljamo pomen medgeneracijskega sodelovanja in prostovoljnega dela,“ poudarja Ana Pleško, predsednica ŠOU v Ljubljani. 

Ne zamudite priložnosti narediti nekaj dobrega in namenite nekaj ur svojega časa temu, da pomagate starejšim pri spoznavanju računalnika. Ne bo vam žal!

 

Več o projektu Simbioz@ e-pismena Slovenija lahko preberete na spletni strani www.simbioza.eu, kjer se lahko tudi prijavite. Prijave sprejemajo tudi na telefonski številki 040 940 888.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.