Pravniki tečemo!

Ste se kdaj spraševali, kako bi bilo videti videti kolege/kolegice, ki jih poznate s fakultete kot lepo urejene in uglajene (morda sicer tudi s kakšne študentske zabave kot radožive in celo razposajene) v povsem drugačnem, športnem okolju, zadihani/e in z rdečimi lički?

Ste morda pomislili, da bi skupno udejstvovanje pri športni aktivnosti lahko prispevalo k temu, da bi se med kolegi stkalo (še) več prijateljskih in tovariških vezi?


Na ta in še druga vprašanja sta zelo dober odgovor našli vodji projekta ‘Pravniki tečemo’, Helena Uršič in Katja Doležalek, študentki Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, ko sta kolegom predstavili idejo, da bi se študenti in diplomanti Pravne  fakultete, ki se ukvarjajo s tekom in bi jih to zanimalo, kot skupina prijavili na največjo rekreativno tekaško prireditev v Sloveniji, Ljubljanski maraton, prej (in tudi kdaj na splošno) pa se tudi dobili za kakšen skupen tekaški trening. Iz začetne ideje je razvila ideja o stalnejši tekaški skupini, izdelavi enakih tekaških majic z logotipom in nekaj treningih pod strokovnim vodstvom v parku Tivoli v Ljubljani, kar je skupina tudi uresničila.

Sam nastop na maratonu je bil zaradi ekstremnih vremenskih razmer (sneg, temperature okrog ali pod 0°) resnično zanimivo doživetje, hkrati pa test volje in vztrajnosti. Pri tem sta sodelovanje v skupini in občutek pripadnosti pomembno prispevala k motivaciji za udeležbo na maratonu kljub težjim razmeram. Tako so se udeleženci glede na lastno presojo podali na 10, 21 in nekateri celo na 42 kilometrsko razdaljo in jo tudi uspešno premagali. Rezultati teka niso bili v prvem planu, štela sta predvsem zadovoljstvo in doseganje osebnega zastavljenega cilja, ki je bil pri nekaj udeležencih prva udeležba na tekaški prireditvi.

Tekaška skupina pravnikov seveda po udeležbi na Ljubljanskem maratonu ni razpadla. Nasprotno, člani so se v dneh po maratonu srečali na družabnem srečanju in skupaj tkali načrte za nove podvige.  

Tako so po uspešno izpeljanem prvem projektu v zimskih mesecih v skupini pripravili akcijo »Tekaški prijatelj«, konec leta pa si želijo skupaj nastopiti na 9. dobrodelnem teku in pohodu božičkov, ki bo potekal 21. decembra v Parku Tivoli.

Ponoven zagon z bolj intenzivnimi treningi in nastopi na tekaških prireditvah pa skupina načrtuje v začetku pomladi, ko se želi skupno prijaviti tudi na Kraški mali maraton.

Projekt ‘Pravniki tečemo’ je tako lahko vzor, kako je z nekaj truda in dobre volje moč doseči še precej več dobre volje, novih prijateljskih vezi med kolegi in jih na tak način vzpodbujati k sodelovanju, ki vodi do uspehov in zadovoljstva.

Vsi, ki želite vzpostaviti stik s tekaško skupino, lahko pišete na pravniki.tecemo@gmail.com ali pa jih poiščete na Facebooku na strani Pravniki tečemo.

Blaž Božnar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.