Predstavniki ŠOUM fantku predali medicinske pripomočke

Predstavniki Študentske organizacije Univerze v Mariboru, natančneje sodelavci oddelka za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM, so izpeljali predajo medicinskih sredstev, 11. letnemu fantku iz okolice Ptuja, za katerega so skupaj z vsemi študenti zbirali sredstva v okviru projekta Mladi za najmlajše.

Akcija je trajalo približno dva meseca. S pomočjo SMS donacij in prispevkov študentov smo priskrbeli analne čepke, ki jih fantek potrebuje na dnevni ravni, saj boleha za redko obliko bolezni: inkontinenco blata. Z omenjeno boleznijo se je družina otroka seznanila šele pri 4. letu otrokove starosti, saj se medicinsko osebje do takrat z njo še ni srečalo. Gre za nezmožnost zadrževanja blata in urina, zaradi česar je fantek prisiljen na vsakodnevno uporabo analnih čepkov in plenic, žal pa se njegovo zdravstveno stanje najverjetneje ne bo nikoli izboljšalo. Omenjeni medicinski pripomočki predstavljajo mamici velik finančni zalogaj, saj je pri nakupu čepkov ne pripadajo nobene ugodnosti in mora visoke zneske poravnati sama.

Skupaj z vsemi vami in podjetjem Sanolabor, ki je uvoznik omenjenih čepkov za Slovenijo nam je tako uspelo pomagati družini s pomočjo analnih čepkov v vrednosti 230 eurov, kar bo fantku zadoščalo za obdobje treh mesecev. Vsem, ki ste pri zbiranju in izvedbi kakorkoli pomagali se iskreno zahvaljujemo in smo ponosni, saj nam je ponovno uspelo pomagati ljudem, ki pomoč resnično potrebujejo. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.