Prej, ko stopiš v akcijo, prej si uspešen!

Zaposlitveni klubi za mlade Zavoda Nefiks, ki so v preteklih sezonah do dela pomagali že 51 udeležencem,  bodo ob podpori blagovne znamke ORTO delovali tudi v tretji sezoni: Alen Štefanec, ki je diplomiral iz smeri telekomunikacij, član iz prejšnje sezone  iz  Maribora: »Za sodelovanje v klubu sem se odločil, ker sem bil ravno v iskanju zaposlitve. Vsekakor nisem zadovoljen s kakršno koli službo, zato se mi je zdelo, da mi tudi izkušnja v klubu lahko pomaga do željene pozicije.


Prijavi se na http://www.talentiran.si/index.php/zaposlitveni-klubi-za-mlade/1262-prijavi-se-v-zaposlitveni-klub-za-mlade če:

–    imaš med 20 in 29 let,

–    spadaš med samoiniciativne in pripravljene na intenzivno timsko delo,

–    imaš čas vsak torek (oz. drug vnaprej določen dan) med 16h in 18h popoldne (do zaposlitve),

–    ti ni problem poleg srečanj vsaj še 2 uri na teden aktivno sodelovati, predlagati, organizirati, sestankovati, se učiti in iščeš delo.

 

Klubi potekajo tako, da: v štirih mesecih v skupini 10 do 15 mladih, ki jih koordinira vodja kluba:

–    izpiliš svoj CV do pro nivoja s pomočjo izkušenih kadrovikov,

–    izdelaš karierni načrt,

–    se srečaš z vsaj 3 potencialnimi delodajalci,

–    obiščeš Si.mobil z možnostjo prakse v shopu,

–    sodeluješ v simulaciji zaposlitvenih razgovorov s kadroviki,

–    dobiš nove izkušnje pri organizaciji, promociji, komunikaciji, podjetnosti in

–    razširiš svojo socialno mrežo.

 

Urnik in aktivnosti načrtuješ, vodiš in izvajaš ob strokovni pomoči skupaj z ostalimi klubovci. V času delovanja boste skupaj izvedli podjetno aktivnost in organizirali vsaj en dogodek za širši krog mladih v kraju. Alen dodaja: »Ker klub deluje prostovoljno, na koncu ostanejo le resne osebe, s katerimi lahko izmenjuješ informacije in znanje. Vsak doprinese nek svoj pogled in svojo mrežo poznanstev, s katerimi lahko pomaga drugim in obratno.  Tako smo imeli npr. interna izobraževanja o pisanju spremnega pisma, Video CV-ja, delavnice retorike in prepričljivega nastopanja.«


Vsem iskalcem zaposlitve svetujem, da čim več mrežite in obiskujete dogodke, kjer lahko osebno govorite z delodajalci in zaposlenimi v podjetju. Sam sem ravno preko mreženja in dogodka IAESTE Firmenshuttle prišel v kontakt z delodajalcem v Avstriji, ki me je nato tudi zaposlil.


Žal so časi, ko si za svojo željeno delovno mesto samo napisal in poslal prošnjo ter čakal na odgovor mimo! Prej ko se tega zavedate, prej boste stopili v akcijo, prej boste uspešni. Pasivnost se ne obrestuje.«


Zaposlitveni klubi prve in druge sezone so potekali v sklopu projekta Služba me  ne išče Zavoda Nefiks s podporo blagovne znamke ORTO.


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.