Prenovljeno ljubljansko kopališče Kolezija

Mestna občina Ljubljana danes odpira prenovljeno kopališče Kolezija, ki je dolga leta zaprto samevalo. Kopališče bo lahko sprejelo največ 700 kopalcev, tam bodo lahko trenirali tudi občinski športni klubi in društva. Vstopnine ne bodo najvišje med ljubljanskimi kopališči, bodo pa krepko nad cenami na drugih občinskih kopališčih po Sloveniji.

 

Kompleks zunanjih bazenov na Koleziji vključuje olimpijski in otroški bazen, čofotalnik, masažni bazen in obbazensko ploščad z lesenimi ležalnimi tribunami. Na voljo so tudi športno-rekreacijske površine z mizami za namizni tenis, košarkarskim igriščem ter igriščem za odbojko na mivki, pojasnjujejo v javnem zavodu Šport Ljubljana, ki upravlja s kopališčem.

 

V zavodu ocenjujejo, da bo med obiskovalci Kolezije predvsem veliko mladih, upokojencev in okoliških prebivalcev. Pričakujejo, da bodo k njim zahajali ljubitelji plavanja, saj bo na kopališču olimpijski bazen, ki ga komercialna kopališča nimajo.

 

Dnevna vstopnica za kopanje na Koleziji bo čez teden znašala devet evrov za odrasle in sedem evrov za otroke do 14. leta starosti, dijake, študente in upokojence, ob koncih tedna pa 11 oz. devet evrov. Cena celodnevne družinske vstopnice za do pet oseb bo 35 evrov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.