Zahteve uslišane

Zahtevo predstavnikov Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Študentskega sveta Univerze na Primorskem (ŠS UP), ki so jo pred tednom dni naslovili na rektorja Univerze na Primorskem, je le-ta podprl in se pridružil njihovi zahtevi po vzpostavitvi jasnih moralnih in etičnih norm na UP.

V nadaljevanju v celoti objavljamo skupno izjavo predstavnikov Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Študentskega sveta Univerze na Primorskem (ŠS UP) o uslišani zahtevi.

Včeraj, dne 23.6.2015 in sedmi dan po vložitvi naše skupne študentske zahteve, smo od rektorja UP, prof. dr. Dragana Marušiča prejeli obljubljeni odgovor nanjo.

 

Rektor UP je v pisnem odzivu podprl našo zahtevo in se pridružil naši zahtevi po vzpostavitvi jasnih moralnih in etičnih norm na UP. Tudi ko gre za profesorje oz. zaposlene na UP. V odzivu je Rektor UP zapisal, da bo prekinjeno pogodbeno razmerje z dr. Egonom Žižmondom in dr. Nado Trunk Širca, saj sta s svojim ravnanjem močno okrnila ugled UP, predvsem pa povzročila dvome v veljavnost diplom naših študentov.

 

V ŠS UP in ŠOUP smo zadovoljni, da nam je prvič v zgodovini slovenskega visokega šolstva uspelo vzpostaviti odgovornost tudi do profesorjev, ki so veljali skoraj za nedotakljive. Zavedati se morajo, da nosijo veliko odgovornost za kredibilnost in kakovost v visokem šolstvu. S tem pa tudi odgovornost do študentk in študentov, ki po nekajletnem študiju in investiranju veliko denarja v svojo izobrazbo, upravičeno pričakujejo, da bo njihova diploma imela ustrezno vrednost na trdu dela.

 

ŠS UP in ŠOUP tudi v prihodnje ne bosta samo stoična opazovalca tega, kar se dogaja z našo Univerzo in usodami naših študentov, zaradi neprimernega ravnanja posameznikov. Aktivno se bomo vključili v proces soupravljanja naše Univerze in si prizadevali za krepitev ugleda in zviševanja kakovosti na UP, zato tudi v prihodnje pričakujemo partnerski odnos s študenti od vodstva UP.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.