PRidi, spoznaj male skrivnosti komuniciranja!

Novo šolsko leto, novi predmeti, isti obrazi in morda … več časa? Se že zavedaš, da teoretično znanje s fakultete danes za dobro zaposlitev ni dovolj? Želiš narediti korak naprej in že med študijem pridobiti izkušnje s področja komuniciranja in organizacije?

Če si vsaj na dve vprašanji odgovoril/-a pritrdilno, potem imamo rešitev zate. Vemo, da je fajn biti študent in uživati brezskrbno študentsko življenje; tu pa tam opraviti kakšen izpit in se udeleževati nepozabnih študentskih zabav, uživaško posedati ob kavi in obujati spomine na prvi, drugi in tretji letnik študija. In potem si skorajda na koncu študija, ko ugotoviš, da poleg tega, da si prebral/-a nekaj knjig in prepisal/-a kup izpitov, ni bilo veliko (ali pa skoraj nič) narejenega za tvojo prihodnost.
Pozabil/-a si na prakso! Ta je v današnjem, včasih tudi krutem svetu iskanja prve zaposlitve bolj pomembna kot vse tvoje blesteče ocene v elektronskem indeksu. Tvoj življenjepis je skromen in že si beliš glavo, kako ga narediti bolj privlačnega za bodoče delodajalce. Na voljo imaš dve možnosti: ali poiščeš redno študentsko službo in se hkrati zavedaš, da moraš končati še vse študijske obveznosti ter napisati diplomo ali pa se priključiš kakšnemu študentskemu društvu, kjer si nabereš nekaj poznanstev in praktičnih izkušenj. Če pobrskaš po internetu, kaj hitro ugotoviš, da se lahko včlaniš v veliko študentskih združenj, ki združujejo študente, zainteresirane za določeno področje, od agronomije, ekonomije do elektrotehnike.
In če te zanimajo odnosi z javnostmi ter komuniciranje, potem pridi in spoznaj študentsko sekcijo Slovenskega društva za odnose z javnostmi. Vodimo jo študentje, ‘mladi piarovci’ z vizijo, ki se želimo že v času študija naučiti marsikaj koristnega, predvsem pa najti prijatelje, spoznati podjetja in pridobiti koristne kontakte, ki nam bodo pomagali pri delu na področju komunikacij.
Za vse tiste, ki pridno hodite na fakulteto in imate malo časa, organiziramo tedenska predavanja, imenovana PRedigre, na katerih pod vodstvom strokovnjakov različnih domačih in tujih podjetij spoznavamo konkretne primere in prakso odnosov z javnostmi.
Tudi mi radi “kofetkamo”, zato se člani redno srečujemo na PR’kofijih, kjer se ob pijači in v prijetni družbi pogovorimo o vseh projektih, pri katerih sodelujemo in rešujemo najrazličnejše komunikacijske in organizacijske probleme.
Skupaj spoznavamo tudi svet in se aktivno udeležujemo mednarodnih aktivnosti, kamor spadajo predvsem kongresi PRIME-a, evropske zveze študentov PR in komuniciranja. Za nas to pomeni, da lahko tudi po trikrat letno potujemo in se po študentskih cenah učimo in zabavamo na kongresih po vsej Evropi, skoraj vsako leto pa kak dogodek organiziramo tudi v Ljubljani. Veselimo se že letošnjega kongresa, ko se bomo oktobra udeležili kongresa “Living design, leaving the sign”, ki ga organizirajo naši kolegi v Torinu. Družimo se tudi z ostalimi društvi in nikoli ne pozabimo na zabavo.
Pripravljamo pa še mnogo zanimivih srečanj, na katerih bomo spoznavali male in velike skrivnosti velikih mojstrov komuniciranja. V družbi bodočih piarovcev ti gotovo nikoli ne bo dolgčas, saj že tako poln vsakdan zapolnjujemo z različnimi aktivnostmi v sekciji. Skupaj se lotevamo komunikacijskih projektov, na katerih teorijo s fakultete povezujemo s še kako potrebno prakso.
Če se torej želiš še pobližje seznaniti z našimi aktivnostmi ali zgolj pokukati v svet študentskega PiaRa, te vabimo, da pokukaš na naše spletno mesto www.mojPiaR.net. Pridruži pa se nam tudi na naših PRedigrah in videl/-a boš, da smo pridne mravljice, ki želijo PRePRosto vedeti več, srkati novo znanje največjih strokovnjakov in se zraven tudi zabavati. Pokukaj v svet študentskega PiaRa tudi ti!

Mihaela Hočevar
Študentska sekcija
Slovenskega društva za odnose z javnostmi
www.mojPiaR.net
PRidruži se nam!
Prav vsak [tudi če pavziraš ali ponavljaš letnik], ki ga zanima komuniciranje in se želi na tem področju izpopolniti, je dobrodošel, saj nove člane vpisujemo tekom celega leta. Predhodno znanje ni potrebno, ker boš najbolj pomembne stvari kmalu izvedel na PRedigrah in drugih srečanjih.
Več informacij najdeš na www.mojPiaR.net. PReveri!
PRedigre – brezplačna predavanja – se pričnejo v oktobru!
13.-18. oktober, Torino: PRIME kongres “Living Design – Leaving the Sign”

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.