Pridruži se AIESEC-u

Izpitno obdobje je odličen čas za razmišljanje o vsem drugem razen o učni snovi. Zveni znano? Knjige ležijo na robu mize, v mislih pa smo pri poletju, brezskrbnih počitnicah, razmišljamo o potovanjih, zabavah s prijatelji, iskanju novih doživetij in o priložnostih za uresničitev svojih idej. Nekaterim izmed nas pa misli tavajo k AIESEC-u. Zakaj? Ker AIESEC za svoje člane predstavlja vse ravnokar našteto.
AIESEC je največja organizacija vodena izključno s strani mladih. V več kot 60 letih od nastanka se je iz Evrope razširila na vseh pet celin in ima danes kar 50.000 članov v 107 državah. V svoji bogati zgodovini je pomagala uresničiti sanje tisočim mladim po vsem svetu. Se sprašuješ kako? AIESEC predstavlja mednarodno platformo, ki mladim omogoča in nas hkrati vzpodbuja k razvoju lastnega potenciala in pozitivnega vpliva na družbo. S poudarkom na graditvi osebnega omrežja, navezovanju stikov z lokalnimi in globalnimi podjetji ter raziskovanju ambicij za svojo prihodnost, nudi AIESEC enkratno priložnost pri razvoju mladih voditeljev za danes in jutri. Vse to poteka preko številnih mednarodnih praks in vodstvenih izkušenj v mednarodnem okolju. AIESEC omogoča spoznavanje globalne drugačnosti preko sodelovanja z ljudmi podobnih interesov s celega sveta. Omogoča nov pogled na svet poln priložnosti, ki se jih pogosto niti ne zavedamo ali pa si ne upamo narediti prvega koraka v pravo smer.
Zraven številnih praks v tujini in mednarodnih konferenc, ki jih AIESEC nudi svojim članom, lahko svoje ideje uresničuješ tudi na različnih projektih doma. Ti zasledujejo naše poslanstvo – širjenje pozitivnega vpliva na družbo. Projekti se izvajajo s pomočjo članov, ki z delom v AIESEC-u postajajo nosilci pozitivnih sprememb in vodje prihodnjih generacij. Trenutno izvajamo projekte Kulturno povezovanje, Carpe Diem, Going Global, Raise IT! in Summer Camps.

Pri projektu Kulturno povezovanje skušamo skozi približevanje tujih kultur našim najmlajšim v vrtcih in šolah ponuditi možnost spoznavanja drugačnosti in posledično premostiti predsodke. Konkretno gre za projekt, ki ga v Sloveniji izvajamo že šesto leto. V vrtce in šole pripeljemo praktikante iz različnih kulturnih okolij. Ti praktikantje z različnih koncev sveta nato skozi delo z otroki in dijaki prispevajo k večji strpnosti in sprejemanju drugačnosti v slovenski družbi. Trenutno gostimo praktikanta iz Indije, kmalu pa pričakujemo tudi večji obisk iz Rusije.
Kulturno povezovanje je le eden od naših projektov. Izvajamo številne druge z najrazličnejšo tematiko. Vsi pa so povezani z medkulturnim sodelovanjem, pridobivanjem spretnosti kot je delo v timu, vzpostavitev kontakta z vodilnimi v podjetjih in predstavitvami svojega dela. V projektih lahko člani izražamo svoje ideje, iščemo nove priložnosti in se preizkusimo na različnih področjih in vodstvenih pozicijah. Tako uresničujemo svoje cilje in pridobivamo pomembne izkušnje s področja svojega bodočega poklica ter se učimo za življenje.
Dvakrat letno organiziramo mednarodni motivacijski seminar, ki temelji na spoznavanju AIESEC vizije, medsebojnem sodelovanju in učenju novih spretnosti – vse to v odlični družbi in pozitivnem vzdušju. Na tridnevnem seminarju lahko sodeluješ pri številnih delavnicah o vodenju, izveš vse o mednarodnih praksah in se ob vsem skupaj odlično zabavaš. Naslednji ti. SIMS (Slovenian International Motivational Seminar) bo potekal že v marcu. Odlična priložnost, da se nam pridružiš kot novi AIESECer! Ravno v tem času namreč poteka vpis novih članov.
Sprejmi izziv, postani eden od številnih, ki jim je AIESEC omogočil odkriti svoj potencial in pridobi izkušnjo, ki ti zraven spoznavanja pozitivnih ljudi lahko prinese tudi profesionalno mednarodno izkušnjo, z njo pa pomembna znanja, ki jih lahko s pridom uporabiš v svojem življenju in karieri.
Prijavnico najdeš na naši spletni strani: http://www.aiesec.org/slovenia/ljubljana.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.