Prihajajo informativni dnevi, dobro se pripravite nanje

10. in 11. februarja bodo potekali na večini fakultet informativni dnevi. Na njih se dobro pripravite, obiščite več fakultet in se o študijskih programih dobro pozanimajte iz prve roke.

Letos 10. in 11. februarja

V petek  in soboto, 10. 2. in 11. 2. 2017, se bodo po celotni Sloveniji odvijali informativni dnevi. Ti potekajo v dopoldanskih in popoldanskih urah, točne ure preverite na fakulteti, ki vas zanima. Na večini fakultet se bodo v petek odvijali med 10. in 15. uro, v soboto pa ob 10. uri. Večinoma poteka najprej skupna predstavitev, nato pa sledi še predstavitev po posamičnih  programih.

Fakultete na informativnih dnevih podrobno predstavijo vse o programih, posebnostih študija, pogoje vpisa in drugo, kar bodoče študente zanima.

 

Na informativne dneve se dobro pripravite

Določite si prioritete, kaj vam je med študijem pomembno. Vprašate lahko tudi študente, ki že študirajo tam. Preglejte forume fakultet, katera vas zanima, in kmalu si boste lahko ustvarili mnenje, ali so profesorji spoštovani. Dobri profesorji imajo polne dvorane, ne glede na pravila o obvezni prisotnosti. Če je takšnih profesorjev malo, razmislite o izbiri te fakultete. Ker boste po končanju študija potrebovali zaposlitev, razmislite o možnostih zaposlitve. Ne zatiskajte si oči z izgovorom, da bo po zaključku vašega študija boljše in vse drugače.  Raje se odločite za smer, ki je perspektivna že sedaj. Pozanimajte se o mednarodnih izmenjavah v tujini, kakšne so možnosti glede tega, s katerimi državami oziroma tujimi fakultetami ima fakulteta podpisane sporazume o izmenjavi študentov.

 

Oglejte si tudi okolico fakultete in študentske domove

Velja si ogledati tudi študentske domove, ki v tem času prav tako organizirajo dneve odprtih vrat. Tudi njih povprašajte vse, kar vas zanima, da boste čim bolj informirani, ali pa povprašajte študente, kakšno je bivanje tam. Pokukajte še v menzo oziroma poglejte, koliko restavracij je v bližini fakultete, kamor boste zahajali na kosilo, in kako je s kavarnami, ki so prav tako del študentskega družabnega življenja.

 

9. Informativa – vse informacije o izobraževanju na enem mestu

Konec januarja, 27. in 28., pa letos poteka na Gospodarskem razstavišču že 9. Informativa. Dogodek enkrat letno, pred informativnimi dnevi, na enem mestu ponuja pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini – od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja itd. Hkrati obiskovalcem ponuja informacije o poklicih in druge pomembne informacije, povezane z izobraževanjem. Od tega, kateri poklici obetajo, kje in kako pridobiti štipendijo, kako urediti bivanje v času šolanja, katera podjetja nudijo prakse in katera (prve) zaposlitve, kako študirati ali se zaposliti v tujini ipd. Zato je odlična uvodna postaja pri načrtovanju nadaljnjega izobraževanja ter poklicne in karierne poti.

 

Gneča na javnih prevozih

V študentskih mestih lahko ta dva dneva pričakujete gnečo na javnih prevozih, čeprav prevozniki dodajo dodatne avtobuse in vagone. Na pomoč pa radi priskočijo študenti, ki bodoče študente usmerjajo proti želenim fakultetam. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.