Prijave na Oviratlon 2014 le še do naslednjega petka

Oviratlon tudi letos podira rekorde, saj je na ta edinstveni osebni izziv dobra dva tedna pred dnevom O prijavljenih že skoraj 1.600 oviratloncev in oviratlonk.

Oviratlon, ena najbolj nepozabnih in prvinskih preizkušenj, kar jih je mogoče doživeti, tudi letos postavlja nove mejnike, saj je število oviratloncev in oviratlonk že dobra dva tedna pred prireditvijo, ki bo 28. junija na Pokljuki, preseglo lanskoletni rekord, ko se je v osrčju pokljuških gozdov s progo in ovirami soočilo 1.480 izzivov željnih udeležencev. Organizatorji obljubljajo, da bo Oviratlon 2014 še bolj atraktiven in nepozaben, za kar bodo poskrbeli s kar nekaj novimi ovirami, nadgradnjo pa bo doživela tudi marsikatera, s katero so se udeleženci dosedanjih oviratlon preizkušenj že spoznali. Prijaviti se je mogoče le še do naslednjega petka, 20. junija, del sredstev, zbranih s prijavnino, pa bodo oviratlonci tudi letos podarili za boljši jutri gibalno oviranih otrok.

 

Organizatorji so glede proge in ovir kot vselej skrivnostni, saj so pomemben element osebnega izziva, kot je oviratlon, tudi presenečenja, ki poskrbijo, da se udeleženci preizkusijo, kako se znajdejo v povsem neznanih in nepredvidljivih okoliščinah, razkrivajo pa, da jih bo več kot lani, ko je oviratlonce na devet kilometrov dolgi progi pričakalo 17 ovir, narejenih po vzoru treninga specialnih enot, na katerih oviratlonci preizkusijo svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo.

 

Blatne in vodne kopeli, Suhi in Vitki, Spolzki Janez ter še marsikaj

Po dveh izvedbah oviratlonske preizkušnje so nekatere ovire postale že tradicionalne, saj si brez njih oviratlona ni več mogoče predstavljati: blatne kopeli ali plazenje pod bodečo žico, vodne kopeli ali ohladitev v poletni vročini in seveda Spolzki Janez, spust po adrenalinskem toboganu, ki bo oviratlonce dobesedno ponesel po hribu navzdol, ob njegovem vznožju pa se bodo tik pred ciljem še zadnjič osvežili v blatni kopeli. Manjkala ne bo niti Opičja kletka, ovira, pri kateri so moč, spretnost in motorične sposobnosti udeležencev, ki omogočajo hitro preprijemanje z rokami, še posebej nagrajene, bo dobila sestro dvojčico, ki bo poskrbela za še nekaj več zabave, te pa ne bo manjkalo niti pri oviri Suhi in Vitki oz. ceveh, skozi katere se bo treba splaziti

 

In kako se oviratlona lotiti? Predvsem brez strahu, pogumno in v timskem duhu, saj so prav vse ovire premagljive, še posebej, če si bodo oviratlonke in oviratlonci med sabo pomagali. Sicer je zelo pomembno, da se oviratlonci soočijo z lastnimi strahovi in na ta način prestavljajo meje svojih fizičnih in psihičnih sposobnosti, vendar pri tem velja pravilo, da je namen oviratlona tudi sprostitev, zabava in druženje. In še nečesa ne gre pozabiti: pri oviratlonu čas ni pomemben in ura ne bo nikomur nadležno tiktakala, zato se bodo lahko oviratlonci še toliko bolj prepustili užitkom, adrenalinu in enkratnim doživetjem.

 

Bistvo oviratlona sta medsebojna pomoč in solidarnost

Organizatorji želijo s takšnim konceptom športnega udejstvovanja, ki daje velik poudarek medsebojni pomoči in solidarnosti, udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje.

 

Da bi te vrednote v vsakdanjem življenju še bolj spodbujali, bo Športno društvo Oviratlon tudi letos en evro od vsake prijavnine podarilo otrokom, ki so na rehabilitaciji v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS Soča. URI – Soča bo zbrana sredstva namenila za nakup športnih rekvizitov Wesco, s pomočjo katerih otroci skozi igro, podobno kot njihovi zdravi vrstniki, razvijajo in krepijo fizične ter umske spretnosti in sposobnosti.

 

Prijave še do petka, 20. junija

Na Oviratlon 2014 se je mogoče vse do petka, 20. junija, prijaviti preko spletne strani www.oviratlon.si, in sicer v dveh kategorijah:

  • ekipe – družba prijateljev, sodelavcev lahko sestavi svojo ekipo, si izmisli izvirno ime in se skupaj poda oviram na proti, ali
  • posamezniki – v tem primeru se bo udeleženec na progo podal sam, kar pa ne pomeni, da z oviratlonci in oviratlonkami na progi ne bo mogel sodelovati oz. si pomagati.

Prijavnina znaša 30 EUR, več informacij pa je na voljo na www.oviratlon.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.