Največji koroški glasbeni festival ob jezeru se vrača v avgustu

Klub koroških študentov 15. in 16. avgusta na Ivarčkem jezeru organizira tradicionalni KKŠ Summer FEST, največji dvodnevni glasbeni festival na Koroškem. Festival bo v dveh dneh ponudil pestro in atraktivno dnevno dogajanje ter prek 20 glasbenih izvajalcev na glavnem in elektronskem odru. Organizatorji pričakujejo množično udeležbo obiskovalcev iz celotne Slovenije, prav tako tudi goste iz tujine. Več o dogodku na www.kksfest.si.

Zaradi vsakoletne odmevnosti in priljubljenosti med mladimi se je KKŠ odločil za ponovno organizacijo največjega klubskega projekta – KKŠ Summer FEST-a. Dvodnevni glasbeni festival vsako leto znova pridobiva na svoji tradiciji in prepoznavnosti, 15. in 16. avgusta pa bo že tretje leto zapored potekal na Ivarčkem jezeru, ki je eno najbolj obiskanih turističnih točk na Koroškem.

Na dveh odrih se bodo zvrstili tako uveljavljeni domači glasbeniki kot tudi priznani glasbeni ustvarjalci iz tujine. Prvo ime festivala sta zagotovo francoski DJ dvojec Faul & Wad Ad, ki svetovne glasbene lestvice in radijske postaje polnita z glasbenim hitom Changes. Na glavnem odru bodo prav tako nastopili: Hladno pivo, Jinx, Mi2, Slon in Sadež, Happy Ol’ McWeasel, Lollobrigida, Hamo & Tribute 2 Love, Superhiks, Repetitor, Neozbiljni pesimisti, Nitrox, ZircuS … Organizatorji obljubljajo, da bo poskrbljeno za obširen žanrski glasbeni spektakel.

Na svoj račun bodo prišli tudi privrženci elektronske glasbe, ki bodo na elektronskem odru lahko slišali RecycleMana (bivši Ali En), skupino DJ-ev, združenih pod imenom Vibe Department, Marka Van J-a, Wawdo in Swaytsa.

Poleg večernega bo prav tako poskrbljeno tudi za dnevno dogajanje. Udeleženci KKŠ Summer FEST-a se bodo lahko pomerili v nogometu in odbojki na mivki, košarki, beerpongu, vleki vrvi, priča bodo impro šovu, ognjenem šovu, po jezeru se bodo lahko vozili s kanuji ali z vodnimi tubami, poskusili zorbing na vodi … Poskrbljeno je tudi za prostorno šotorišče, ki ga bodo lahko obiskovalci festivala koristili povsem brezplačno.

»Z velikim zadovoljstvom lahko povem, da so priprave na letošnji KKŠ Summer FEST v polnem teku. Festival bo letos na sporedu tretjič zapored, Korošci so ga sprejeli za svojega, prav tako verjamem, da se je zasidral tudi že v srca širšega slovenskega festivalskega občinstva. Glede na lanske izjemno pozitivne odzive, je naš cilj, da tudi letos ustvarimo dogodek, kjer bo vsak našel nekaj zase, najsi bo to priljubljena glasbena skupina, ali pa le dvodnevno sproščanje v izjemni atmosferi Ivarčkega jezera. Še posebej si prizadevamo za prepoznavnost festivala izven meja naše države in upamo, da nam uspe privabiti čim večje število obiskovalcev tudi iz sosednjih držav,« je vtise in pričakovanja o letošnjem festivalu strnil njegov vodja Marcel Šumnik.


Dvodnevne vstopnice za KKŠ Summer FEST so v prodaji že od marca, do 15. julija se bodo na vseh Eventimovih prodajnih mestih prodajale po 30 €, nato se cena dvigne na 35 €. Več o dogodku na www.kksfest.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.