PripRavljeni na akcijo?

Ravno ste končali z izpiti, pa že s polno paro pišete seminarske naloge, projekte, se dobivate na zmenkih s sošolci, razpravljate in pametujete. Pa vendar pride kak dan, ko se sprašujete, zakaj morate cel projekt napisati sami, medtem ko se drugi sošolci brezskrbno zabavajo in počitnikujejo po izpitih. Zdi se vam, da jih ne morete pripraviti do tega, da bi napisali dober projekt, ker jim manjka volje, pa še tista sošolka hoče biti glavna in ne posluša ostalih v skupini. Kako torej do dobre izvedbe projekta, kjer bodo vsi v skupini delovali kot dobro naoljen stroj? Kako si razdeliti naloge znotraj skupine in kako pripraviti sošolko, da bo tudi ona opravila svoj del obveznosti?

Seveda, niste samo vi tisti, ki imate takšne probleme, takih študentov je veliko tudi drugod po svetu. Rešitev je v motivaciji posameznikov in v tem, da projektna skupina postane tim. V projektni skupini je od dela celotne skupine odvisen končni rezultat, seveda pa vsi stremite k čim najboljšemu izidu. Vsak tim je skupina, vsaka skupina pa ni tim in timsko delo je uspešno le takrat, kadar je seštevek vseh učinkov članov tima večji, kot bi bil seštevek posameznih članov, ki bi delovali individualno. In prav to je namen projektov, za katere vedno nergamo, da jih je preveč.

Pa vendar, v teoriji se sliši lahko, kako pa naj besede postanejo resničnost? Vse odgovore na vprašanja o tem, kako motivirati sebe in druge ter o timskem delu, bomo našli na evropskem kongresu PRIME. Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (SS PRSS) namreč med 12. in 17. marcem v Ljubljani organizira kongres Evropske organizacije študentov PR in komuniciranja PRIME na temo motivacije, grajenja skupin in socialnega mreženja za vse študente, ki jih zanimajo odnosi z javnostmi in komuniciranje. V okviru kongresa bodo štiri dni potekala predavanja in delavnice, ki se jih bo udeležilo 40 tujih in 30 slovenskih udeležencev, en dan pa bodo posvetili raziskovanju skritih kotičkov po Sloveniji.
Predavanja kongresa so zasnovana na način, da udeleženca peljejo skozi tri faze. Prva faza bo namenjena motivaciji na ravni posameznika, prepoznavanju samega sebe, svojega značaja in samo-motiviranju. V drugi fazi se bomo osredotočili na motivacijo in delo v skupini. V zadnji fazi pa bomo prikazali vpliv timskega dela in motivacije na kakovostno in učinkovito predstavitev skupin navzven. Povezovalni člen med temi tremi fazami bo mreženje ter njegova pomembnost za akterje pri njihovem razvoju kariere.

Kongres pa je poleg izobraževanja namenjen predvsem druženju, spoznavanju ter izmenjavi znanja in izkušenj med evropskimi študenti odnosov z javnostmi in komuniciranja. Več o tem najdete na www.get-into-the-net.com in www.prime-students.eu.

Če pa ste kongres zamudili, vas kljub temu vabimo, da se udeležite rednih brezplačnih izobraževalnih srečanj PRediger, ki potekajo vsak torek ob 18. uri na Fakulteti za družbene vede (predavalnica 1).

Spored rednega dogajanja najdete na www.mojPiaR.net, lahko pa se naročite na e-novičke Študentske sekcije PRSS (barbara_petovar@yahoo.com) in boste poleg sprotnih aktivnosti izvedeli še za kakšno odprto delovno mesto, se morda pridružili organizaciji različnih projektov itd. Dobrodošel je prav vsak [tudi če pavzira ali ponavlja letnik], ki ga zanima komuniciranje in se želi na tem področju izpopolniti.

PRidruži se nam!

Mihaela Hočevar
članica Študentske sekcije
Slovenskega društva za odnose z javnostmi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.