Priznanja študentom za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti

»Najbolj socialno čuteči želijo ob izobraževanju narediti tudi kaj dobrega za svoje kolege in za skupnost.«

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič je 7. decembra 2017 podelil priznanja študentom Univerze za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti. Priznanja so prejeli tisti študenti, ki presegajo zahteve in pričakovanja iz študijskih programov. Izbrani študenti so med drugim priznanja prejeli za aktivnosti na področju organizacije odmevnih dogodkov in za odlične uvrstitve na mednarodnih tekmovanjih. Letos so priznanja prejeli študenti s Fakultete za elektrotehniko, Fakultete za farmacijo, Fakultete za matematiko in fiziko, Fakultete za računalništvo in informatiko, Fakultete za šport, Medicinske fakultete, Naravoslovnotehniške fakultete, Pravne fakultete in Teološke fakultete Univerze v Ljubljani.

 

Na zadnjem, sedmem slavnostnem dogodku v Tednu Univerze, je rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič poudaril, da velja še posebej pohvaliti vse, ki so s svojimi zmožnostmi in študijskimi prizadevanji dosegli najboljši uspeh in najvišje ocene. »Najradovednejši pridobivajo dodatno znanje, najbolj neučakani želijo preizkusiti pridobljeno znanje v praksi, najbolj socialno čuteči želijo ob izobraževanju narediti tudi kaj dobrega za svoje kolege in za skupnost. In prav je tako.«  

 

Slavnostna govornica dr. Vanja Čok, raziskovalka in asistentka na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, je v svojem nagovoru poudarila pomembnost časa študija, ki študentom omogoča, da so aktivni na različnih področjih in s tem pridobivajo dragocene izkušnje, reference in nova poznanstva. »Mnogokrat spomini na študijske obveznosti z leti zbledijo, ostanejo pa pridobljeno znanje, prijatelji in tiste neformalne veščine, ki ste si jih pridobili z obštudijskimi aktivnostmi. Prav ta doživetja namreč popestrijo in začinijo čas študija ter vam dajo širino, s pomočjo katere boste v svetu nastopali bolj samozavestno in preudarno,« je prejemnikom svečanih listin povedala Čokova.

 

Prejemniki priznanj študentom Univerze v Ljubljani za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti v letu 2017 so:

 

Študentska organizacija Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani za bogato obštudijsko dogajanje študentov Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Društvo študentov farmacije Slovenije in Študentska sekcija Slovenskega farmacevtskega društva za dolgoletno samoiniciativno in prizadevno vodenje aktivnosti ter projekte študentov farmacije.

 

Prostovoljni tutorji na Oddelku za matematiko Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani za razpolaganje z njihovim znanjem in časom za vse, ki pri razumevanju snovi potrebujejo pomoč.

 

Ekipa Shopster z dosežkom iz Študentskega tehnološkega pospeševalnika Garaža FRI za razvoj mobilne aplikacije Shopster, ki uporabnika usmerja po notranjosti stavb, kjer ni GPS signala.

 

Jan Grebenc, Gašper Marguč in Vid Poteko z Ekonomske fakultete in Fakultete za šport Univerze v Ljubljani za učinkovito in uspešno združevanje vrhunskega športa in študija.

Mitja Modic in Valentina Pugelj z Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani za aktivno vlogo v Društvu študentov medicine Slovenije.

 

Organizacijski odbor 45. Skoka čez kožo z Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani za obuditev najstarejše prireditve na Univerzi v Ljubljani Skok čez kožo.

 

Tekmovalna ekipa na Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani za 1. mesto ter Hardy C. Dillard Award za odličnost v pisanju memorandumov strank v sporu na 58. tekmovanju Philip C. Jessup International Law Moot Court.

 

Tekmovalna ekipa Evropske konvencije o človekovih pravicah in temeljnih svoboščinah s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani za prvi mesti na regionalnem študentskem moot court tekmovanju iz poznavanja prava Evropske konvencije o človekovih pravicah in na finalnem tekmovanju Trans-European Moot Court Competition.

 

Lucija Rožman s Teološke fakultete Univerze v Ljubljani za izdelavo ročnega prepisa Svetega pisma s kaligrafskim peresom in posebej oblikovanimi inicialkami.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.