Projekt Ustvarjam kjerkoli

Projekt Ustvarjam kjerkoli je pobuda slovenskega Microsofta in Zavoda Ypsilon. S projektom si želijo predstaviti prednosti sodobnega in bolj prilagodljivega načina dela.

Ustvarjam kjerkoli je pobuda slovenskega Microsofta in Zavoda Ypsilon. S projektom želijo predstaviti prednosti sodobnega, bolj prilagodljivega načina dela, ki jih poznamo tudi pod imeni, kot so: teledelo, mobilno delo, delo na daljavo, co-working. Sodobne tehnologije nam danes namreč omogočajo visoko storilnost dela ne le v pisarni, ampak tudi od doma, na poti, v čakalnici pri zdravniku, v parku.

 

Preko različnih aktivnosti bodo najširši javnosti predstavili prednosti večje prilagodljivosti dela tako za zaposlene kot tudi delodajalce in organizacije, različne tehnološke in organizacijske rešitve ter morebitne izzive pri uvedbi v praksi. 

21. marca 2013 bo potekal Dan za ustvarjanje od kjerkoli, na katerem bodo sodelovale tudi druge organizacije in posamezniki, ki podpirajo ali že omogočajo ustvarjalno in inovativno delo od kjerkoli.

 

K sodelovanju se lahko prijavite kot posameznik, ki dela ali želi delati kjerkoli, organizacija, ki podpira ali pa zaposlenim že omogoča večjo prilagodljivost pri delu, kot lokacija, ki nudi možnost za storilno delo.

Projekt je namenjen spodbujanju in širjenju zavedanja o tem, da so ljudje glavno bogastvo vsakega podjetja. Zadovoljni in motivirani ljudje so gonilo vsakega podjetja. Z današnjim tempom življenja, količino podatkov, obveznosti in stresa pa lahko zaposlenim ponudijo možnosti, s katerimi si lahko prilagodijo svoj urnik svojim potrebam in željam. Današnja tehnologija omogoča zaposlenim, da svojega dela ne opravljajo zgolj v pisarni, ampak tudi doma in drugod. 

S projektom Ustvarjam kjerkoli si želijo:

–          Izpostaviti dejstvo, da so ljudje največje bogastvo podjetij,

–          Podjetjem in zaposlenim predstaviti prednosti prilagodljivega urnika v smislu kraja in časa, ki si ga lahko privoščijo z uporabo sodobne tehnologije,

–          Izpostaviti produktivnost in učinkovitost zaposlenih v nasprotju z 8-urno prisotnostjo v pisarni,

–          Izpostaviti prednost prilagodljivega dela tako zaposlenih kot podjetjih,

–          Z dogodki osveščati javnost,posameznike in podjetja o prednostih prilagodljivega dela in podjetja spodbujati k uvajanju večje prilagodljivosti v svoje delovanje,

–          Vplivati na večjo mobilnost Slovencev,

–          Vplivati na oblikovanje nove kulture dela,

–          K sodelovanju v projektu privabiti čim več slovenskih podjetij.

 

Pridružite se lahko kot posameznik, organizacija in lokacija. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.