Prvi poziv za dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v stiski v letu 2018

Fundacija Študentski tolar, ki deluje pod okriljem ŠOU v Ljubljani, je objavila razpis za dodelitev nepovratnih denarnih pomoči namenjenih študentom v socialni stiski.

Namen razpisa je pomagati socialno ogroženim študentom, reševati njihove trenutne socialne stiske in s tem prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti pri dostopnosti visokošolskega ali višješolskega izobraževanja ter širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov.

Pridobljena denarna pomoč v enkratnem znesku znaša od 350 do 550 €.

 

Denarna pomoč se lahko dodeli samo osebam, ki izpolnjujejo enega od spodnjih dveh pogojev; da v študijskem letu 2017/18:

  • imajo status študenta na visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju,
  • so prvo leto brez statusa študenta in so hkrati še vedno vpisani na visokošolski ali višješolski zavod članice ŠOU v Ljubljani (»pavzirajo«) ter niso v rednem delovnem razmerju,

Denarna pomoč se lahko dodeli tudi študentom Univerze v Ljubljani s tujim državljanstvom, vendar le v primeru, da poleg zgornjega pogoja hkrati izpolnjuje še oba naslednja:

  • ima v Republiki Sloveniji urejeno začasno bivališče;
  • ima odprt bančni račun pri izbrani banki (ne glede na državo) najmanj tri polne mesece, preden se je prijavil na ta poziv.

Ne glede na splošne pogoje razpisa, se pomoč ne more dodeliti osebi, ki je v zadnjih 12. mesecih že prejela dve denarni pomoči, ne glede na njeno obliko, višino oz. na razpis na podlagi katerega je bila denarna pomoč dodeljena. Do denarne pomoči tudi ni upravičena oseba, ki je pri Fundaciji Študentski tolar že prejela 5 denarnih pomoči, ne glede na njihovo obliko, višino oz. na razpis na podlagi katerega so bile te dodeljene.

Rok za prijavo na razpis je do vključno 8. junija 2018. 

 

Sredstva za denarno pomoč so pridobljena iz naslova financiranja s strani Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani). Na prvem pozivu za nepovratno denarno pomoč v letu 2018 so zagotovljena sredstva v višini 20.000,00 €.

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o razpisu najdete v razpisni dokumentaciji na tej povezavi, kjer najdete tudi obrazce za prijavo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.