Magistrski študijski program DIZAJN.

Fakulteta za dizajn vabi na informativne dneve za magistrski študij, ki bodo 20.6. ob 10.00 uri, 11.7. ob 10.00 uri, 29.8. ob 10.00 uri, 12.9. ob 10.00 uri; vse na lokaciji Prevale 10, Trzin.

O Fakulteti za dizajn

Študij na Fakulteti za dizajn je zasnovan interdisciplinarno in poteka v dinamičnem okolju ter v tesni povezanosti študentov in profesorjev – akademsko in strokovno usposobljenih visokošolskih učiteljev in sodelavcev, ki s svojim znanjem ter ustvarjalnostjo soustvarjajo prihodnost študentov – bodočih dizajnerjev. Tako pedagoška kot raziskovalna in umetniška pot Fakultete za dizajn temeljita na kreativnih zamislih njenih študentov in ustvarjalnih sodelavcev, ki so sposobni uresničevati svoje zamisli – od ideje do izvedbe, pri tem pa graditi visoke etične standarde, spoštovati akademsko svobodo ter ohranjati trajnostni odnos do okolja.

Fakulteta za dizajn, je samostojni visokošolski zavod ter pridružena članica Univerze na Primorskem. FD izvaja triletni visokošolski strokovni študijski program prve bolonjske stopnje »Dizajn« in magistrski študijski program druge bolonjske stopnje »Dizajn«. Študijski program Dizajn, na II. stopnji obsega štiri smeri: smer Notranja oprema, smer Vizualne komunikacije, smer Tekstilije in oblačila ter od l. 2014 dalje, še sodobno in izrazito interdisciplinarno zasnovano, smer Dizajn management.

Magistrski študijski program Dizajn

Magistrski program Dizajn v pedagoški proces vključuje najnovejše trende  na področju oblikovanja notranje opreme, vizualnih komunikacij, oblačil in tekstilnih materialov  ter managementa, ki so usmerjeni v trajnostni razvoj in družbeno odgovornost.  Študijski projekti  so realno zasnovani za potrebe družbenega okolja in so neposredno prenosljivi v gospodarstvo, s čimer se uresničuje povezovanje izobraževalnega, razvojno – raziskovalnega dela in gospodarstva. Program bo usposobil bodoče magistre dizajna na način, da bodo s pridobljenimi kompetencami opravljali najzahtevnejše naloge na področju razvoja in upravljanja inovativnih oblikovalskih rešitev.

Magistrski študijski program Dizajn se na posamezni smeri deli na module.  Modularni način študija nudi študentu možnost oblikovanja enkratnega strokovnega profila, ki sovpada bodisi z njegovimi individualnimi interesi oz. s potrebami po specialističnem znanju v podjetju.

 Magistrski študijski program študentom nudi:

– projektno delo v studijih na konkretnih oblikovalskih projektih;

– interdisciplinarno povezovanje in sodelovanje s študenti drugih fakultet;

– gostovanja priznanih domačih in tujih predavateljev;

– možnost sodelovanja na različnih domačih in mednarodnih natečajih in konferencah;

– intenzivno sodelovanje z gospodarstvom ter znanstveno-raziskovalno delo v sklopu mednarodnih raziskovalnih projektov;

– pomoč pri uveljavljanju lastne blagovne znamke oz. lastnega podjetja.

FD z močnimi povezavami z gospodarstvom ustvarja nove karierne priložnosti tako za študente in diplomante, kot tudi za podjetja, ki prepoznavajo dizajn kot dodano vrednost končnega produkta.  Diplomanti magistrskega programa bodo našli zaposlitev v javnih in zasebnih gospodarskih družbah doma in v tujini, kjer bodo sodelovali tako v razvojnih oddelkih, v fazi proizvodnje, kot tudi v fazi prodaje storitve ali blaga končnemu kupcu.  V sklopu študija bodo pridobili tudi dovolj znanja, veščin in sposobnosti za kreiranje samostojne karierne poti, ki jo omogoča zagon lastnega podjetja.

Diplomanti magistrskega študijskega programa po uspešno zaključenem izobraževanju, pridobijo naziv magister/magistrica oblikovanja. Več informacij o magistrskem študiju po posameznih smereh ter predmetnik je dostopnih na: http://www.fd.si/studij/magistrski/.

 Lokacija izvajanja študija

Študij se izvaja na lokacijah: Fakulteta za dizajn, Prevale 10, Trzin in Hiša za dizajn management in inovacije (HDMI), Gerbičeva 51, Ljubljana.

 Način študija

Študij na 2. stopnji je organiziran izredno in traja 2 leti (4 semestri). Šolnina za magistrski študijski program je objavljena v Ceniku storitev FD, ki je objavljen na spletni strani fakultete:  http://www.fd.si/.

Pomembno: ob vpisu v 1. letnik  podiplomskega študija  v študijskem letu 2018/2019, vam priznamo 25% popust na šolnino! 

 Število vpisnih mest in vpisni pogoji

FD lahko na II. stopnjo sprejme 100 študentov, od tega 30 na smer Notranja oprema, 25 na smer Vizualne komunikacije, 15 na smer Tekstilije in oblačila ter 30 na smer Dizajn management.

Vpisni pogoji izhajajo iz Razpisa za vpis v študijske programe 2. stopnje in so dostopni na: http://www.fd.si/razpis-in-navodila-za-vpis-v-program-dizajn-druga-stopnja/

Vsi kandidati morajo pred vpisom opraviti preizkus nadarjenosti. Pri preizkusu nadarjenosti se kandidatova usposobljenost na oblikovalskem področju preverja na osnovi pisnega dela in ustnega dela (intervjuja).

 Vabimo vas, da se udeležite informativnih dni, ki bodo:

20.6. ob 10.00 uri, 11.7. ob 10.00 uri, 29.8. ob 10.00 uri, 12.9. ob 10.00 uri; vse na lokaciji Prevale 10, Trzin.

Zainteresirani kandidati, ki se ne morejo udeležiti informativnih dni, se lahko udeležijo individualne predstavitve programa, po predhodni prijavi preko e-pošte: referat@fd.si.

Kontakti

Fakulteta za dizajn, pridružena članica UP

Prevale 10, 1236 Trzin

Referat za študentske zadeve (ga. Mileva Miškovič): 059 23 50 10, 031 383 883 ali referat€fd.si

Spletna stran fakultete:  http://www.fd.si/.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.