»Prvi rok« uspešno opravljen

Študentski svet Univerze v Mariboru je s prireditvijo Gremo na prvi rok 2016 že tradicionalno poskrbel za nepozaben začetek novega študijskega leta. Večerno dogajanje v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja je ob dobri glasbi znanih glasbenih gostov množici študentov dalo nov zagon za uspešno opravljanje študijskih obveznosti.

Nepozabno noč je otvorila skupina 
Skeebeep, ki je s svojo unikatno mešanico glasbenih zvrsti skupaj z izvirnimi in duhovitimi besedili dodobra ogrela zbrano množico. Za njimi so na odru navdušili fantje iz skupine Mi2, ene izmed najbolj vročih rock skupin na slovenski glasbeni sceni. Za odlično vzdušje do poznih jutranjih ur so s svojimi uspešnicami poskrbeli S.A.R.S.
 


Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja UM, je po dogodku povedala: »Super dogodek, super nastopajoči, super družba. Gremo na prvi rok bo ostal v spominu vse študijsko leto, da nas ne bo strah izzivov in ciljev, ki nas čakajo v prihodnjih dneh. Dogodek smo razprodali že prejšnji teden in prepričana sem, da bo tako tudi v prihodnje. Študenti, srečno vsem!« 

Študentski svet Univerze v Mariboru je tudi letos poskrbel, da je bil dogodek humanitarno obarvan. Celoten izkupiček od vstopnic bo namreč ponovno namenjenhumanitarni akciji »Študenti za študente«, ki daje denarno podporo socialno šibkejšim študentom Univerze v Mariboru, ki kljub težkim socialnim okoliščinam uspešno opravljajo svoje študijske obveznosti. Komu bo pomoč dodeljena je podrobneje opisano v razpisu na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru.  


Špela Mlakar, predsednica stalne delovne komisije za socialne zadeve ŠSUM, je z uspešnostjo humanitarne akcije zelo zadovoljna: »Prvi rok smo več kot uspešno opravili! Moto zdaj že tradicionalne humanitarne note “Študenti za študente” je z razprodano dvorano upravičil svoj namen. Z denarjem od prodanih vstopnic bomo razveselili pridne študente, ki kljub oteženemu socialnemu statusu uspešno premagujejo prepreke na svoji študijski poti in dosegajo lepe učne rezultate. Želimo si, da novica o razpisu doseže čim več študentov, da bomo res pomagali tistim, ki najbolj potrebujejo pomoč.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.