Odprte prijave za Nefiks 5ke

Nefiks zaposlitvene rešitve nudijo brazplačna izobraževanja mladim iskalcem zaposlitve

Zavod Nefiks napoveduje Nefiks 5ke, vitalen del projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, ki ga financira Evropski socialni sklad. Mladim iskalcem zaposlitve po Sloveniji bodo z brezplačnim izobraževanjem v Nefiks 5kah tri mesece širili kompetence in izvajali izzive z delodajalci. Nefiks zaposlitvene rešitve so nadgradnja projekta Zaposlitveni klubi za mlade, ki je do zaposlitve pripeljal več kot 140 mladim. Sodelovanje je možno le s predhodno prijavo; prijave zbirajo do 14. Oktobra 2016.

 

Alenka Blazinšek, snovalka Nefiks zaposlitvenih rešitev, je poudarila njegove ključne prednosti: »Mladi z aktivnim sodelovanjem brezplačno 3 mesece obiskujejo strokovna usposabljanja za razvoj kompetenc ter istočasno delujejo v Nefiks 5kah, to je zaposlitvenih klubih s petimi člani. Nefiks išče odgovorne udeležence, ki razumejo, da je iskanje zaposlitve proces, v katerega je potrebno vložiti čas in energijo. Vsaka Nefiks 5tka bo v sodelovanju z delodajalcem izbrala in izvedla kratek družbeno – koristen projekt ali projekt varovanja zdravja. S pomočjo e-Nefiksa bo vsak udeleženec ustvaril celovit profil znanja in kompetenc, ki je viden in prepoznan pri delodajalcih

 

Za sodelovanje v prvem krogu Nefiks 5k, ki bodo delovale od oktobra 2016 do januarja 2017 v Ljubljani, Kopru, Novem mestu, Ravnah na Koroškem in drugih krajih, če bo v njih dovolj prijavljenih, se lahko mladi do 14. oktobra 2016 prijavijo TUKAJ.

 

Sodelovanje v Nefiksovih 5kah je odlična priložnost za vse iskalce zaposlitve do 29. leta, ki želijo okrepiti svoje osebne kompetence, pridobili izkušnje timskega dela, razširiti svojo socialno mrežo in preiskusili nekaj novega. Ta metoda je do zaposlitve pripeljala več kot 140 mladih po vsej Sloveniji, o čemer je Tjaša ki se je zaposlila v kadrovski agenciji, povedala: »Moje sodelovanje ima pozitivne učinke, saj sem dobila zaposlitev. Vsi udeleženci pa smo dobili priložnosti, ki jih sicer ne bi. Sodelovanje priporočam tistim, ki si zares želijo najti službo!«

 

Nefiks 5ke bodo začele delovati v tretjem tednu oktobra 2016, predvidoma dopoldne, v torek in četrtek med 10.00 in 13.00 oziroma po dogovoru, končale pa se bodo v začetku januarja 2017. Lokacije izvajanja projekta so dostopne na www.talentiran.si. V krajih, kjer bo do 14. oktobra dovolj prijav, bodo informativni dnevi, na katerih bodo prednosti Nefiks zaposlitvenih rešitev predstavljene mladim. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.