Vpis študentskih abonmajev Drame, Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor za sezono 2016/2017

Z začetkom akademskega leta se začenja vpis študentskih abonmajev Drame, Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor za sezono 2016/2017.

Drama SNG Maribor v sezoni 2016/2017 ponuja zanimiv ter žanrsko in tematsko raznolik repertoar. Uprizoritev Brezmadežna / Immaculata je hommage Tomažu Pandurju. Sledi koprodukcija z ljubljansko Dramo Disident Arnož in njegovi v režiji Diega de Bree. Konec leta 2016 bo na Starem odru priložnost za francoske grenko-sladke dramske skice o ljubezni z naslovom Ponovna združitev dveh Korej v režiji Andreja Jusa. Uveljavljeni mojster režijskih vizij Oliver Frljić se bo spoprijel s klasično grško tragedijo Medeja. Za konec sledi igra o sodobnih partnerskih odnosih Od blizu v režiji Dina Mustafića. Pet odličnih predstav po izjemno ugodni ceni za študenta s študentsko izkaznico 40 €. (Vstop v dvorano je možen samo s študentsko izkaznico.)

V Operi in Baletu SNG Maribor bodo na ogled Donizettijeva komična opera Don Pasquale v koprodukciji s HNK Zagreb, znamenita Šostakovičeva opera Lady Macbeth Mcenskega okraja, neoklasični balet Jevgenij Onjegin v koreografiji Valentine Turcu in baletni triptih Carmen – Favn – Bolero na glasbo, ki je zaznamovala 20. stoletje, koreografije bodo pripravili Valentina Turcu, Edward Clug in švedski plesni ustvarjalec Johan Inger. Štiri odlične predstave po izjemno ugodni ceni za študenta s študentsko izkaznico 40 €. (Vstop v dvorano je možen samo s študentsko izkaznico.)

Abonma Simfonični cikel sestavlja 5 nepozabnih simfoničnih koncertov iz zakladnice klasične glasbe. Cena abonmaja je 25 €. Cikel Carpe artem zajema koncerte komorne glasbe v produkciji Društva za komorno glasbo Amadeus. Cena abonmaja je 15 €.

Vpis poteka od 3. do 7. oktobra na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru, od 10. do 21. oktobra na Filozofski in Medicinski fakulteti ter pri gledališki blagajni SNG Maribor, od 21. do 28. oktobra na Ekonomsko-poslovni fakulteti, FERI ter pri gledališki blagajni SNG Maribor.

ŠOUM omogoča vsem, ki imajo v študijskem letu 2016/2017 status študenta, ob predložitvi izkaznice popust v višini 10 €. Člani Kluba mariborskih in prekmurskih študentov imajo ob predložitvi članske izkaznice popust v višini 10 €. (Popusti se ne seštevajo.)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.