Rabim te!

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) v sodelovanju s Solidarnostnim skladom ŠOUM, te dni izvaja kampanjo »Rabim te«, kjer s strani študentov in ostalih sprejemajo rabljene, vendar še uporabne stvari – oblačila, male gospodinjske parate, vsakdanje pripomočke … Vse zbrane stvari bodo 13. ter 14. decembra razstavljene na Dobrodelnem bazarju, celoten izkupiček pa bo namenjen študentom, ki si sami ne morejo kriti stroškov bivanja v študentskem domu. Dobrodelni bazar bo potekal na ŠTUK-u.
Dobrodelna kampanja »Rabim te!«, kot so jo naslovili pri ŠOUM, se dotika dveh kritičnih področij današnje družbe – ponovne uporaba še vedno delujočih ali uporabnih stvari, na katere smo že zdavnaj pozabili in služijo kot lovilec prahu v kotičkih naših domov ter področjem solidarnosti in dobrodelnosti. Potrošniška družba nas žene v kopičenje aparatov, oblačil, knjig, na katere prej kot slej pozabimo in ostanejo le še kot spomenik nekdanjemu impulzivnemu nakupu. ŠOUM želi s projektom kot prvo spodbuditi ljudi k bolj odgovorni uporabi teh stvari in kot drugo v duhu prazničnega vzdušja vsaj malo razbremeniti nekatere prebivalce študentskih domov, ki se iz meseca v mesec borijo za plačevanje strehe nad glavo.

ŠOUM bo v sklopu projekta »Rabim te!« s pomočjo Solidarnostnega sklada ŠOUM in Ropotarnice organizirala dobrodelni bazar, na katerem bodo vse zbrane stvari primerne za ponovno uporabo, prodajali za simbolično ceno, celoten izkupiček pa bodo namenili socialno ogroženim študentom, ki si sami, ali s pomočjo družine ne morejo kriti stroškov bivanja v študentskem domu. Manjše gospodinjske aparate, ki še vedno delujejo, knjige, učbenike, skodelice, kozarce, dobro ohranjena oblačila, športne rekvizite in še marsikaj, za kar mislite, da je koristno ponovno uporabiti, zbirajo v njihovih prostorih na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru, na Gosposvetski cesti 83.
 
Dobrodelni bazar bo potekal 13. ter 14. decembra 2017, med 10. in 18. uro, v dvorani ŠTUK, kjer bo možno kupiti ogromno še vedno uporabnih stvari in s tem poleg ponovne uporabe prispevati k lažjemu življenju socialno ogroženih študentov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.