»Razprte misli«

Projekt »Razprte misli« prireja Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče Koper v sodelovanju s Primorskimi novicami.

Okrogle mize se odvijajo vsako tretjo sredo v mesecu v preddverju palače Tarsia, Ulica OF 12, v Kopru. V sredo, 18. aprila, bo ob 19. uri potekala okrogla miza z naslovom Sodobna ekološka kriza in kvaliteta življenja.

Gosti okrogle mize bodo Tomaž Grušovnik (Fakulteta za humanistične študije Koper), Karel Lipič (univ. dipl. ing. les., predsednik Zveze ekoloških gibanj Slovenije – ZEG) in Tinka Podjavoršek (avtorica Eliza modela).

Okroglo mizo bo moderirala dr. Nadja Furlan Štante iz Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, ki bo skupaj s sogovorniki razvijala vprašanje vključevanja novih ekoloških praks v vsakdanje življenje ter ozaveščala o negativnih stereotipih človekove superiornosti nad naravo, tako v širši družbeni kot tudi religijski sferi. Opozorili bodo tudi na pomembnost kultivirane, udomačene in estetizirane narave v urbanem prostoru in obravnavali problematiko razmerja med urbanim in naravnim okoljem.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.