Sejem akademske knjige v Ljubljani ponovno odpira vrata

V letu, ko je bila Ljubljana svetovna prestolnica knjige, se je prvič uresničila ideja o novem knjižnem sejmu, na katerem bi se širši javnosti predstavili založniki znanstvenih in strokovnih publikacij. Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani je v sodelovanju s fakultetami iz vse Slovenije organizirala Liber.ac, sejem akademske knjige, ki je naletel na izredno dober odziv, in tudi letošnji sejem zagotovo ne bo razočaral. Ponudba bo bogatejša in pestrejša, saj bo sodelovalo več kot trideset razstavljavcev, ki bodo predstavili najnovejše publikacije z različnih področij znanosti in umetnosti.

V Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto v Ljubljani bo od 24. do 26. maja mogoče brskati po zanimivih publikacijah najrazličnejših strok, posedeti s knjigo v roki v senci košatih dreves in pogledati, kaj prinaša bogat program, ki spremlja sejemsko prireditev. Kulturni program bo letos potekal pod naslovom Romanski stari novi svet, obiskovalcem, ki jih zanimata literatura in umetnost Francije, Italije, Španije in drugih dežel romanskega sveta, pa bodo med drugim na voljo plesne in gledališke predstave, literarni recitali, ogledi filmskih projekcij, brezplačne delavnice za otroke in odrasle, razstave in še marsikaj. Organizirane bodo okrogle mize na teme, kot so elektronska knjiga v akademskem založništvu, prevajanje romanskih književnosti v slovenski jezik ter vloga sociologije kot razumevajoče discipline. Osrednja gostja sejma bo Mojca Širok, ki bo spregovorila o svojih knjigah in širši javnosti predstavila fenomen, poimenovan Berlusconi. Več o programu si lahko preberete na spletni strani Filozofske fakultete: www.ff.uni-lj.si (zavihek založba in knjigarna).

Foersterjev vrt, med mladimi bolj znan kot »park za Filofaksom«, se bo v sejemskih dneh iz nekoliko odmaknjene, mirne oaze zelenja spremenil v živahno prizorišče, ki bo ponujalo številne zanimivosti in prijetna presenečenja. V znamenju akademske knjige in bogate kulturne zakladnice romanskega sveta.

Tine Germ

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.