Pozitivne iskre odgovornosti skozi zabavo

3. junija se bo v KUD-u France Prešeren v Ljubljani odvila prireditev Iskriva pozitiva – rock koncert skupin Billysi, Los Ventilos, Kill Kenny, poseben glasbeni Eko art projekt s spremljajočo zanimivo razstavo družbeno in okoljsko odgovornih projektov. Vse to brezplačno, z namenom, da bi se v mladih skozi zabavo zanetila pozitivna iskrica odgovornosti.

Iskrivo pozitivo je obrodila izjemna sinergija treh deklet – Urške Majdič (Billysi, sodelovanje s slovenskimi nevladnimi organizacijami Umanotero in Humanitasom), Gaje Brecelj (Umanotera) in Barbare Vodopivec (Humanitas). Koncert je ozaveščevalne narave, saj želimo mlade spodbuditi k (so)delovanju za pozitiven, trajnostni razvoj tako okolja kot družbe.

V okviru dogodka bo potekal koncert rokovskih glasbenih skupin: Billysi, Los Ventilos, KillKenny in zanimive skupine recikliranih glasbil Eko art projekt. Posebna gostja in voditeljica bo Katarina Čas, sovoditelj pa Tristan Zverina.

Prireditev bo oplemenitena z ozaveščevalno razstavo in ostalimi aktivnostmi, kjer bodo mladim predstavljeni različni pozitivni primeri odgovornega delovanja v svetu.

Namen projekta je mladim preko glasbe približati pomen medkulturnega dialoga ter globalne soodvisnosti. Na nevsiljiv in celo prijeten način, v jeziku, ki ga poznajo in slišijo, želimo mlade seznaniti s koncepti in praksami medkulturnega dialoga, enakosti spolov, okolju prijaznejšega delovanja, pravične trgovine, odgovornega turizma itd. Glavni cilj je mladim sporočiti, da je svet le en in da ga lahko skupaj izboljšamo, še posebej pa je pri tem pomembna vloga mladih.

Vsak dan slišimo na tisoče slabih novic in informacij, vidimo slike nasilja in smrti. Veliko govorimo o družbenih izzivih, manj o rešitvah. In kdor nenehno živi v negativnih podobah, težko verjame v drugačen svet. Takšne podobe med ljudmi, še posebej med mladimi, ustvarjajo pesimizem in občutek nemoči, s tem pa tudi pasivnost in nezanimanje. A ker so mladi tako naša prihodnost kot tudi naša sedanjost, jim je treba sporočiti, da je drugačen svet mogoč, potrebno pa je delovati tukaj in zdaj.

3. junij 2011, KUD France Prešeren, Ljubljana, ob 19h, vstopnine ni.
Vabljeni!

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.