Razstava Mladi Youngle Talenti

Člani društva ESN Maribor so v okviru projekta Listen to the Youngle 25.3.2013 v Nakupovalnem središču Europark v Mariboru pripravili otvoritev razstave Mladi Youngle Talenti. Z razpisom so pozvali mlade in talentirane posameznike, da izkoristijo talent in predstavijo svoje izdelke javnosti ter stopijo na pot uspeha.

 Po predstavitvi izbranih razstavljalcev in njihovih del so podelili nagrade zmagovalcem – mladim upom slovenske umetnosti, ter z njimi spregovorili nekaj besed o samem projektu.

Simpatična zmagovalka med likovnimi izdelki Neža Pompe je povedala, da je zelo vesela, da je tudi sama youngle. Beseda Youngle ji namreč pomeni: »Dva zelo močna pojma, v katerih se tudi sama najdem. Young kot mladi ljudje in jungle, ki mi pomeni neko pot, po kateri se lahko izražam«.     Simona Slapšak, zmagovalka med tehničnimi izdelki s klubsko mizico Simpera, se je na razpis prijavila, ker se ji je to zdela odlična priložnost, da predstavi svoja dela javnosti, zmage pa se je zelo razveselila, saj ji predstavlja velik dosežek. Vito Bračko je najbolj prepričal s svojim izdelkom – X Club pokal, nam pa je zaupal, da je njegov kipec majhna umetniška stvaritev, ki je nastala ”po naključju” a vendar iz srca, kar ji daje še večjo vrednost. Modni oblikovalci so s svojimi modeli pripravili manjšo modno revijo, tako da smo se lahko dokončno prepričali, da njihove obleke niso le lepe, ampak tudi nosljive. Zmagovalec je lahko samo en in v tej kategoriji je najbolj izstopala Špela Kopač z moderno kreiranim plaščem K(NOT). Po mnenju strokovne žirije sta si nagrado za najboljšega zaslužila še Rihard Lobenwein s čudovito oljno sliko Tihožitje in  Tina Černigoj  z  izvirnim nakitom, izdelanim iz čipk. Ljubitelje tehnologije je navdušil Marko Fekonja z zanimivo inovacijo – daljinsko vodenim helikopterjem z zaslonom, zagovornike pisane besede pa sta predstavljala  Teja Črnivec s kratko pesmijo Vtis in Uroš Kovačec s filozofskim esejem.  

Prijetno popoldne so  dodatno popestrili odrski talenti: nadarjena dekleta iz plesne skupina Tigrice so malce dvignila zimske temperature, mavrico pa nam je pričarala mlada pevka Magdalena Kurečič v sklopu projekta Društvo za pomoč ljudem – Mislimo mavrično. Zapela nam je dve pesmi in nas opomnila na to, da je včasih za srečo dovolj že prijazna beseda in lepa glasba. V malce bolj divje rockerske vode nas je popeljal mariborski rock n’ metal band Jabolčni Štrudl s priredbami uspešnic svetovnih glasbenih legend, kasneje  so zaigrali še svoje avtorske skladbe, ki jih bomo lahko slišali na njihovi prvi zgoščenki. Na samem koncu sta vsem romantičnim dušam segla do srca mlada Erasmus talenta; Jenifer Perez Monagas in Roger Abella Rubio, s popolno akustično izvedbo vsem poznanih skladb.

Obiskovalci razstave so bili navdušeni nad obilno mero mladih talentov, ki jih premore Slovenija, umetniki so bili veseli, da so dobili priložnost pokazati svoj talent, younglovci pa se zahvaljujejo vsem sodelujočim, ki so jim pomagali izpolniti zadan cilj in poslanstvo.

 

Besede lahko opišejo umetniška dela le do neke mere, zato vse, ki ste zamudili otvoritev vabijo, da si ogledate razstavo, ki bo na ogled v Nakupovalnem središču Europark še do petega aprila.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.