Reaction – nova družabna igra za otroke in odrasle

Ljubitelji zabave, smeha, zmešanih vprašanj in nalog, bodo v igri REACTION prišli na svoj račun.

Vedno nova pravila, ki se jih morate držati, postanejo vaš izziv. Vam bo uspelo pretentati soigralce?

Kratek opis igre
Zasačite svoje prijatelje pri neupoštevanju pravila, preden oni zasačijo vas. Vsaka pravilno odigrana poteza, vas pomakne za eno polje naprej, če pa ste pravilo prekršili in je nekdo izmed soigralcev pritisnil na zvonec poleg igralne plošče, vašo figurico pomakne za eno polje nazaj. Kdor kot prvi doseže cilj je zmagovalec. Nasmeh na obrazu vam bo pričaral že prvi dotik »nesramnega« zvonca.

Nekaj novega za ljubitelje družabnih iger!

Igra zmešanih vprašanj, nalog, smeha in zabave!  

BZZZZ in HAHAHA, se sliši za mizo, kjer se igrajo igro Reaction.

Vsi dobro poznamo  znameniti zvonec – buzzer, ki ga v različnih televizijskih resničnostnih šovih sodniki pritisnejo v skrajni sili. Tudi v tej igri je zvonec postavljen na sredino mize a je za razliko od televizijskega na dosegu roke vsem igralcem.

Cilj igre je zasačiti prijatelja pri neupoštevanju pravil preden on zasači vas. Vsak pravilen pritisk na zvonec vas pomakne za dve polji naprej, vsako kršenje pravil pa za eno polje nazaj. Kdor kot prvi doseže cilj je zmagovalec.

Družabna igra je namenjena 3-8 igralcem starejšim od 8 let.

Igralna plošča je razdeljena na polja s karticami in polja namenjena premikanju figuric. Vsak igralec, mora pred premikom svoje figure vzeti eno karto s kupa, eno karto položiti na igralno ploskev ter upoštevati vsa pravila, ki veljajo v tem trenutku. Če mu uspe izpolniti vse tri naloge brez napake lahko svojo igralno figurico premakne za eno polje naprej. V primeru, da naloge ne opravi kot je prav mora svojo igralno figuro premakniti za eno polje nazaj. Igralci med igro pozorno spremljajo drug drugega, saj se pravila nenehno spreminjajo. Če kdo od igralcev ugotovi napako, takoj pritisne na zvonec in že sledi premik figure na prejšnjo pozicijo. Zvok BZZZ je zelo neprijeten za igralca, ki je na potezi in zelo privoščljiv za ostale soigralce, ki se po navadi zvok pospremijo s salvami smeha.

Obstajajo trije tipi kart, ki jih je pred premikom igralne figurice potrebno upoštevati; Karta akterja, Karta akcije, Karta Samo ti.

Karte so na igralno polje položene sprva poljubno, potem pa jih igralci dopolnjujejo kot želijo. Pri tem po navadi predvidevajo, da eden od igralcev določene naloge ne bo odigral oziroma se jim zdi, da bo to zanj težka naloga. Primer: Tisti, ki nosi hlače, se ne sme smejati vse dokler je na potezi. Igro odigra naslednji igralec in upošteva pravila, če le ta ne nosi hlač, se ta naloga prenese na naslednjega igralca, ki pa morda že pozabi na to pravilo….

Nova družabna igra je primerna tako za družinsko zabavo, kot za  popestritev novoletnega praznovanja, smučarskih počitnic ali pa za žur s prijatelji.

Igro lahko kupite v vseh bolje založenih trgovinah!

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.