Film SuPRjunak ugledal luč sveta!

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) je v sklopu projekta PRUF!, katerega namen je ozavestiti mlade o delu PR stroke, posnela kratki satirično-komični dokumentarec z naslovom suPRjunak. Na slavnostni premieri v Kristalni palači so člani, partnerji in simpatizerji društva nazdravili uspešnemu zaključku projekta, širši javnosti pa bo film kmalu dostopen preko spletnega servisa Vimeo.

Film sestavljajo različne zgodbe, ki se pripetijo proaktivnemu študentu komunikologije, Tinetu. Tine s svojim znanjem PR-a uspešno rešuje ljudi različnih strok iz vsakodnevnih zagat, s katerimi se srečujejo. Zaradi splošne informacijske prenasičenosti in ker želijo pritegniti mlade, se je ekipa odločila za novejšo zvrst mockumentary, v kateri so fiktivni dogodki predstavljeni kot snov resničnega dokumentarca, s čimer se ustvari občutek parodije. Odzivi na film so bili na premieri več kot odlični. Ustvarjalci filma upajo, da bodo mladi skozi film na zabaven način spoznali, kako in na katerih področjih delujejo piarovci. V filmu so zaigrali Vid Žnidaršič, Neža Kovačič, Tilen Lah, Aleksander Katulus Vidmar, Timotej Lah in Janez Hrastovšek, za kamero in montažo je poskrbel Peter Perunovič, za zvok pa Jakob Šuster. Ekipo so sestavljali še režiserka Maja Kovačič, Patricija Premrov, Tjaša Pavlič, Tilen Lah in Tea Dežman.

V sklopu projekta PRUF! so člani ŠS PRSS organizirali tudi 15. obletnico društva, že več kot pol leta pa uspešno deluje tudi PR svetovalnica, znotraj katere mladi komunikologi nudijo brezplačno PR pomoč, storitve in svetovanje raznim mladinskim združenjem in nevladnim organizacijam. Vse z enim ciljem – izboljšati percepcijo PR-a med mladimi in pokazati, kaj PR v resnici je. Vodja PRUF!-a Patricija Premrov je o projektu povedala: »V začetku januarja smo med študenti izvedli anketo o percepciji odnosov z javnostmi – rezultati so pokazali, da je naša stroka slabo sprejeta v javnosti in zelo stereotipizirana. S predvajanjem mockumentaryja oz. s celotnim projektom PRUF! želimo opozoriti slovensko javnost, predvsem proaktivne študente kot naše bodoče delodajalce, delojemalce ali pa sodelavce, na uporabnost in koristi stroke odnosov z javnostmi.«


Več informacij dobiš na http://www.pruf.si/ in na Facebook strani PRUF!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.