Red Bull Goni Pony 2018

Po treh rekordnih izvedbah se Red Bull Goni Pony 26. maja na vršiško cesto vrača še večji, številčnejši in bolj spektakularen kot kadarkoli!

Star slovenski pregovor pravi: “V tretje gre rado, v četrto pa Rado in ekipa poženejo hudiča na vrh Vršiča!”  Nimaš kolesa? Prebrskaj svojo, očetovo in sosedovo garažo! Nimaš retro oprave? Prebrskaj mamino, babičino in taščino omaro!


Zdaj že dobro znana in uveljavljena prireditev znova vabi na ultra vzdržljivostni preizkus! Če ste slučajno zamudili kakšno od prvih izvedb, je zdaj skrajni čas, da se pridružite alpski kolesarski hipsterijadi in iz prve roke spoznate, kako težko je spraviti mestno kolo, ki ga je včasih že po Ljubljani naporno poganjati, na najvišji gorski prelaz v Sloveniji. Pretekla leta so številni dokazali, da je mogoče, nekateri celo s časi, kot jih dosegajo amaterski specialkarji! Je pa gotovo vse lažje, ko te spodbujajo množice ob progi, priganjajo sotekmovalci v hozentregarjih in smučarskih očalih ter te v kriznih trenutkih dvignejo Red Bullova krila.


Kdo lahko sodeluje?
Vse kolesarske in kolesarji, ki so že dopolnili 18 let (rojeni pred 26. majem 2000).

V kaj se spuščamo?
Vzpon na Vršič – “kolesarski Triglav”, oziroma obvezna trofeja vsakega resnega slovenskega kolesarja. Merjeno od hotela Lek v Kranjski Gori 13,5 kilometrov vzpona z 801 višinskim metrom na 1611 metrov nad morjem. Naklon do 10,8 %, 24 s kockami tlakovanih serpentin. Lani je ciljno črto na vrhu prelaza prečkalo več kot 800 tekmovalcev in tekmovalk. Aktualni rekord: 44 minut in 30 sekund.

Prijave na Red Bull Goni Pony so odprte! Več informacij: http://redbull.si/gonipony

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.