REVOLTAŽA

Revoltaža je cikel elektronskih avdio-vizualnih dogodkov, ki se bo zgodil v soboto 18. 12. 2010 ob 23.00 v Menzi pri Koritu na Metelkovi.

Rosa Luxemburg je bila ena izmed glavnih političnih vodij revolucionarnega upora delavskega razreda v Nemčiji v času 1. svetovne vojne. Milka Planinc je leta 1982 postala edina predsednica vlade katere od socialističnih držav. Madelein Albright je leta 1997 postala prva ameriška zunanja ministrica. In na zadnje: Olga Karba je ena od desetih županj, ki ji je na volitvah v slovenskih občinal leta 2010 uspelo prepričati ljudstvo, da se pločnika in kanalizacije ne gradi s falusom, ampak z navadnim bagrom.

Šokantno? Dejstvo je, da je vpliv žensk že v politiki majhen, kaj šele v glasbi. Slovenska akademija za glasbo še ni imela dekanje, ljubljanska opera in balet še nikoli ni imela direktorice in še bi se našli podobni primeri.

Zato Revoltaža podpira prav ženske glasbenice s sveta elektronskih avdio-vizualnih dogodkov. Opozarjajo z dejstvom, da je uvrstitev edine ženske Djke na 93. mesto lestvice top 100 DJev revije DJ Mag posledica moškosrediščne okupacije glasbenih struktur in procesov.

V podporo ženskim izvajalkam se bo tako zvrstila vrsta dogodkov:

AUDIO:
Miss K
Huda (Female’s’cream)
Guilty Eve (Female’s’cream)
Nibeye (Female’s’cream)
+ Maja Predatoria Live

VIDEO:
Periklea

SCENA:
Marli & Sajmon 

Vstopnina znaša 3 eure, zagotovljeno pa je pestro dogajanje vse do jutra.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.