Think outside the box!

Po zmedi glede predavalnic smo se nazadnje le zbrali v predavalnici številka 7, kjer je Kaly Kolonič, priznana PR-ovka delila z nami svoje mnogoletne izkušnje.

Kaly Kolonič je že več kot 10 let aktivna na svojem področju in seveda tudi uspešna. To nam pove dolg seznam glasbenih izvajalcev, katere ima pod okriljem njena agencija Ekskluzivno: Elvis Jackson, Tide, Puppetz, Davor Radolfi, Dubioza Kolektiv, Jasmin Stavros, Katja Fašink, Maria Masle, Tijana Bass in še bi lahko naštevali. Poleg tega pa dela tudi PR za promocije koncertov v Sloveniji in tujini.

Sproščena in zagovorna PR-ovka nam je predstavila svoje delo na zanimiv način, saj je s seboj pripeljala tudi enega izmed svojih ‘strank’, kot praktični dokaz svojega dela. To je bil Marko Soršak, bobnar skupine Elvis Jackson.

Sploh študentje FDV-ja smo teoretično dobro podkovani o tem kaj so odnosi z javnostmi, kako to delo poteka in v čem se (ta primerjava in zamenjava se dogaja vse preveč pogosto) PR razlikuje od novinarstva. Kaly nam je pa poleg teorije dala še veliko več. Na konkretnih primerih nam je razložila kako njeno delo poteka, nam postregla z znanji, ki jih v šoli ne bomo nikoli pridobili. Torej, podala nam je praktično in uporabno znanje, nas opozorila na probleme, s katerimi se PR-ovci soočajo v praksi in nam zaupala marsikatero skrivnost, kot je recimo pravilo Think outside the box, kar pomeni, da je PR delo, ki zahteva veliko kreativnosti, širokega razmišljanja in nenazadnje tudi razgledanosti, poznavanja in spretnosti. Na primeru benda Elvis Jackson, nam je pokazala, da je PR v glasbi delo, ki zahteva nenehno aktivnost in veliko dela. Hkrati pa, kot poudarja, gre pri PR-ju  v glasbi za razvijanje dobrega odnosa z mediji, še bolj pa z izvajalci s katerimi sodeluješ. Pri tem je uporabila prisrčno primerjavo o PR-ovcu kot očetu, materi, skratka skrbniku glasbene zasedbe. Tukaj se ji je pridružil Marko, ki je poudaril pomembnost sodelovanja zasedbe s PR-jem, saj ji ta omogoči vrsto novih možnosti in poti proti uspehu.

Skratka, dobili smo informacije in znanje s prve roke. In prav te informacije, ki nam jih je dala Kaly so informacije o našem bodočem poklicu v praksi (če bo naš poklic v smeri odnosov z javnostmi), ki jih med študijem primankuje. Način učenja z izkušenimi ljudmi, na podlagi predavanja, ki je strukturirano tako, da nam da čimveč konkretnega in uporabnega znanja, je v šolah premalo prisoten. Kaly je iz svojega dela in znanja povzela stvari, ki so za nas zanimive, atraktivne in uporabne, tako je tudi predavanje steklo uspešno in dvomim, da je kdo iz predavalnice odšel nezadovoljen.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.