Rezervniavtodeli24.si – 4 pravila nakupa avtodelov preko spleta

Nadaljujemo članek glede nasvetov nakupa novih ali rabljenih avtodelov. Kam torej na spletu po rezervne avtodele? Novi avtomobilski deli ali rezervni avto deli? Kaj kupiti in za koliko? To so zapletena vprašanja, ki pa imajo enostavne odgovore. Nekateri avtodeli se ne bi smeli nikoli kupovati rabljeni. Nekateri rabljeni rezervni avto deli so lahko boljši od obnovljenih delov. Nekateri novi avtodeli niso tako dobri, kot rabljeni avto deli. Ne skrbite, bom razložil! Spodaj so 4 pravila nakupa novih, rabljenih, obnovljenih, originalnih ali nadomestnih avtodelov.

 

1) Rabljeni motorji z malo prevoženimi kilometri niso vedno najboljši

Vem, to se sliši absurdno, pa je včasih res. Zelo pomembna je namreč tudi zgodovina motorja. Seveda bo nov motor neposredno od proizvajalca vedno boljši, a ko lovimo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo, to navadno ni najboljša izbira. Rabljeni motorji so lahko pogosto celo veliko cenejši od prenovljenega motorja.

 

Če kupujete rabljen motor z malo prevoženimi kilometri, se prej pozanimajte o garanciji in od kod prihaja. In to trdim zgolj zaradi enega samega razloga – japonskih zamenjav motorjev! Marsikje se namreč ponašajo (tudi pri nas) s poceni motorji iz Japonske z malo prevoženimi kilometri. To se sliši super, na žalost pa se veliko kupcev ne zaveda, da so zakoni o dovoljenih emisijah na Japonskem drugačni kot pri nas. Nova zakonodaja na Japonskem namreč veli zelo striktno kontrolo pri nekje 50,000 prevoženih kilometrov, tako striktno, da je veliko avtomobilov ne more prestati. Zato se pogosto dogaja, da lastnik raje zavrže (proda) vozilo pri 50,000 prevoženih kilometrov. Lahko si predstavljate, kako je bilo takšno vozilo vzdrževano. Nekateri niti olja ne menjajo – nikoli! Te dni se torej izogibajte nakupu japonskih motorjev z nizkimi prevoženimi kilometri, ker je skoraj zagotovo nekaj narobe. Kot vedno, vzemite to kot opozorilo – seveda se da tudi na Japonskem dobiti kvalitetne rabljene motorje, le paziti je potrebno bolj.

Ne pozabimo pa na kategorijo »obnovljeni motorji«. Malce poznavalstva je potrebnega, da se odločite kdo je dober »obnavljalec« motorjev (npr Jasper). Pazite pa se nekaterih verigah avto obnovljivih delov, saj je od tod slišati veliko primerov, ko so avtodeli po nekaj tisoč kilometrih preprosto odpovedali.

 

Enako velja za rabljene motorje; ugled ponudnika pomeni veliko, zato previdno pri izbiri!

 

>> Iščete rezervne avtodele za vozila Opel? Najdete jih na Rezervniavtodeli24.si (oglasno sporočilo)

 

2) Ne kupujte rabljenih amortizerjev in končnikov po 80.000 kilometrov

Razlog je preprost. Pri 80,000 prevoženih kilometrov se amortizerji in kočniki obrabijo in so podvrženi okvaram. Če ste z vašim vozilom prevozili že 100,000 km in imate težave z amortizerji, zakaj bi jih v tem primeru zamenjali z rabljenimi, ki imajo že 60 ali 80-tisoč prevoženih kilometrov. To ni smiselno. Ne kupujte torej rabljenih amortizerjev in končnikov, razen če so prevozili zares malo kilometrov.

 

3) Rabljene vzmeti so še kako uporabne

Če niste ravno dirkač relija oziroma se ne ukvarjate s serijskimi predelavami avtomobilov, so ravno vzmeti lahko vaš prijatelj za ugoden nakup. Najbolj trdi deli vzmetenja nas redko pustijo na cedilu, če le niso poškodovani v prometni nesreči. Tako je zagotovo ceneje kupiti rabljene vzmeti. Pozornost je le treba nameniti obrabljenosti drsnikov (puš), ki se morajo v celoti zamenjati.

 

>> Nova Opel Corsa (oglasno sporočilo)

 

4) Znajdite se in raziščite več možnosti

Uporabite svojo glavo, zdrav razum in internet! Ni se potrebno zaleteti v prvo stvar in jo takoj kupiti. Možnosti je veliko, le preučiti jih je treba. Ena od možnosti je tudi spletna stran www.rezervniavtodeli24.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.