Rezervniavtodeli24.si – spletna prodaja avtodelov

Kam na spletu po rezervne avtodele? Novi avtomobilski deli ali rezervni avto deli? Kaj kupiti in za koliko? To so zapletena vprašanja, ki pa imajo enostavne odgovore. Nekateri avtodeli se ne bi smeli nikoli kupovati rabljeni. Nekateri rabljeni rezervni avto deli so lahko boljši od obnovljenih delov. Nekateri novi avtodeli niso tako dobri, kot rabljeni avto deli. Ne skrbite, bom razložil!

Spodaj so 4 pravila nakupa novih, rabljenih, obnovljenih, originalnih ali nadomestnih avtodelov.

1) Ne kupujte gumijastih rabljenih avtodelov

Prvo pravilo je najenostavnejše – Ne kupujte gumijastih rabljenih avtodelov. Četudi je imelo vozilo nizke prevožene kilometre, se guma sčasoma uniči (zgnije) in celo rabljen gumijast avto del, ki je videti kot nov, je verjetno nagnjen k okvari. Gumijasti elementi so nekatere od najpomembnejših postavk v vašem vozilu in ne želite si, da bi propadli. Ta predlog zajema radiatorske cevi, grelec cevi, pasove, vakuumske cevi, metlice brisalcev in predvsem zavorne linije.

Seveda, pnevmatike so iz gume. Verjetno ste opazili, da večina prodajalcev pnevmatik ne nudijo garancijo na pnevmatike s preprostim razlogom – ker je odgovornost previsoka! Če se odločite za nakup rabljenih pnevmatik, preverite notranjost za tujki in obliži. Upognite pnevmatiko navzdol in bodite pozorni na drobne razpoke, ki nakazujejo na »suho gnitje«.

2) Izogibajte se predelanim električnim avtodelom

Izogibajte se predelanim električnim avtodelom iz neznanih virov in / ali poceni verig avtomobilskih delov ali nenamenskih trgovin. To še posebej velja za vžigalnike, alternatorje, itd. Malo ljudi se zaveda, da večina predelovalcev rabljenih električnih avtodelov zamenja le en element, ki je odpovedal v vezju. Lahko se torej zgodi, da dobite prenovljen alternator, ki je »prevozil« že več kot 200,000 km in so na njem zamenjali le en ležaj (ali so ga celo samo očistili in narisali) preostali izrabljeni deli na njem pa so nared za propad.

Po drugi strani pa bo dober rabljen del z nizkimi kilometri veliko bližje stanju novega avtodela, za delček cene novega. Pričakujte cene dobrih rabljenih alternativ za 10 % – 50 % cene novih avtodelov. Če denar ob nakupu rezervnih delov ni ovira, kupite nove, sicer so lahko tudi dobri rabljeni avtodeli zadovoljiva izbira.

>> Iščete rezervne avtodele za vozila Mazda? Najdete jih na Rezervniavtodeli24.si (oglasno sporočilo)

3) Karoserija in pločevina sta lahko zahrbtni

Od vseh delov na vašem avtu, poleg koles, sta karoserija in pločevina ključni del dobrega videza vašega vozila. Slabo oprijemajoči avto deli naredijo tudi 100 tisoč-evrsko mrcino v izdelano kripo. Glavna stvar, ki jo morate upoštevati pri nakupu avtodelov je OEM (proizvajalec originalne opreme) oznaka. Nove OEM plošče so odlične, vendar so lahko drage. Rabljene plošče so pogosto OEM, vendar bodite pozorni pred nakupom. Rabljene avtodele lahko velikokrat najdete v vaši originalni barvi vozila. Bodite pozorni na praske in znake preteklih popravil. Včasih lahko dobite nižje cene ob nakupu večih avtodelov hkrati.

Pri avtodelih neznanih proizvajalcev(aftermarket) pa se zadeva zakomplicira. Včasih so res poceni, kar zveni super, vendar se ne usedejo lepo (ne »pašejo«),luknje so narobe izvrtane ali izpuščene ali pa so zelo tanki in se enostavno zvijajo in upognejo. Pri nakupu poprodajne pločevine poglejte za CAPA nalepke (ne verjemite prodajalcu na besedo) ali Keystone (eden od največjih distributerjev poprodajnih pločevine) in poglej še za nalepke Platinum Plus – zagotovljeno, da je tako dober, kot original.

>> Nova mazda cx-3 (oglasno sporočilo)

4) Znajdite se in raziščite več možnosti

Uporabite svojo glavo, zdrav razum in internet! Ni se potrebno zaleteti v prvo stvar in jo takoj kupiti. Možnosti je veliko, le preučiti jih je treba. Ena od možnosti je tudi spletna stran www.rezervniavtodeli24.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.