Ritem mladosti 2017

Po nepozabnem rock spektaklu s superskupino Siddharta x Big Foot Mama se letos tradicionalni kreativno-zabavni dogodek za mlade, ki ga organizirata potovalna agencija Collegium Mondial Travel ter Radio Antena, vrača na mesto zločina z novo in še bogatejšo zgodbo. 11. RITEM MLADOSTI bo 8. decembra v Dvorani Stožice v Ljubljani na podoben način kot lani združil skupini DAN D x MI2, ki pa jima bodo na pomoč priskočila še nekatera vroča imena domače glasbene scene. Za podporo pa prihaja v Ljubljano še S.A.R.S., s hiti Lutko, Buđav lebac in Perspektiva.

 

Mi2: »Z Dan D smo nastali in se uveljavili v istih letih, smo pa tudi prijatelji. Letošnji Ritem bo nadaljevanje lanskega, a gotovo lahko dva prijateljska benda, ki nastopita na velikem odru polnih Stožic, pripravita tudi kaj, kar bo nadgradilo nastop Siddharte x BFM.« Dan D pa dodajajo: »Predlog za skupni nastop je bil zelo posrečen, saj se že dolgo poznamo in smo si v marsičem blizu. BFM in Siddharta sta veliki skupini. Mi iz malih krajev smo skromnejši, včasih pa zato tudi bolj iznajdljivi. Zato bomo vpoklicali še nekaj gostov, da nas malo iztirijo in prisilijo, da še bolj napnemo mišice.«

 

»Ritem je po desetletju gostovanja v BTC Cityju, ki nas spremlja tudi v Stožicah, že lani nakazal smer, v katero se želi razvijati. Enkratna fuzija dveh priljubljenih bendov je bila največja domača glasbena zgodba leta 2016, ki jo boste laho (po)doživeli tudi v dokumentarcu na TVS.,« spomni direktor agencije CMT, Andrej Kačič.

 

Jean Frbežar, voditelj Anteninega zajtrka in član organizacijske ekipe pa dodaja: »Ritem mladosti je postal sinonim za odlično  zabavo, glasbene presežke in dogodek, ki ga ne smeš zamuditi. Lanski koncert je ponudil žur leta, o katerem je govorilo vse mesto. Letos bomo zgodbo peljali še dlje!«

 

Ob številnih domačih glasbenikih je ritem mladosti že gostil tudi svetovne zvezdnike, kot so John Martin, DJ Antoine, September, Agnes, RIO, Peter Bič Project, Steve Edwards, Filatov & Karas, The Shapeshifters, High on Heels in mnogi drugi.

Na Ritmu mladosti bo 8. decembra nastopil tudi avtor hitov ‘Little Hollywood’, ‘Please Tell Rosie’, ‘Supergirl’, ‘Bad Ideas’ in ‘She Moves’. To pa še ni vse … V že tako bogatem programu Ritma mladosti 2017 se je znašlo še eno vroče ime s svetovnih glasbenih letstvic. Berlinski mojster Frans Zimmer aka ALLE FARBEN je leta 2014 zablestel (tudi) z nastopom pred 30.000 navijači na letališču Tempelhoff, od tedaj pa bombardira plesišča in radijske valove s hiti nekako na pol leta. Navdih za delo črpa tudi iz opusa slikarja in arhitekta Friedensreicha Hundertwasserja (od tu ime ‘vse barve’), zvočno pa sodi nekje med plesni pop in z vokali prepojeni house.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.