Sleep for Peace

V tednu med 21. septembrom, Svetovnim dnevom miru in 27. septembrom, Svetovnim dnevom turizma bomo na Popotniškem združenju Slovenije, ki združuje preko 40 hostlov v Sloveniji v sodelovanju s Hostelling International sodelovali v kampanji »Sleep for Peace«, katere namen je ozavestiti širšo javnost o pomenu MIRU. Projekt Sleep for peace so kot primer dobre prakse podprli tudi na 22. skupščini Svetovne turistične organizacije pri OZN (UNWTO), ki je potekala med 11. in 16. septembrom v kitajskem mestu Chengdu.

G. Taleb Riafi, generalni sekretar UNWTO predlaga projekt kot zgled celotnemu turističnemu sektorju, kar lahko slišimo v njegovi poslanici z naslednjimi besedami: »In this light and to celebrate the World Peace day on September 21st, UNWTO invites all tourism stakeholders to join the celebration by supporting the “Sleep for Peace” initiative, a good practice example promoted by Hostelling International since 2013.«

V letošnjem letu bodo potekali številni projekti po vsem svetu, v Sloveniji pa bodo v Youth Hostlu MC Celje razobesili belo rjuho okrašeno z modrimi ptički ter izvedli pohod z baklami na Anski vrh. Na Debelem Rtiču bodo izvajali številne aktivnosti na temo miru z učenci med šolo v naravi. V mariborskem hostlu Pekarna bodo poleg bele rjuhe za misli o miru ponudili še star pisalni stroj, na katerem bodo lahko napisali več, kot le nekaj besed. V Slovenj Gradcu, mestu glasniku miru, bodo projekt “Sleep for peace” vključili v mirovniški festival v petek 22. septembra, v hostlu pa povabili goste da na beli rjuhi napišejo odgovore na vprašanje “kaj pa ti počneš za mir” oziroma “What do you do for peace”. Na podoben način bodo projekt obeležili tudi v hostluPunkl v Ravnah na Koroškem. Osrednji dogodek Popotniškega združenja Slovenije pa bo potekal v Bovcu, kjer bodo v Youth Hostlu Bovec udeleženci usposabljanja “Writre a project – Improve your competences 2.0” podprtega s strani ERASMUS+ programa, pripravili flash-mob na večih lokacijah na bovškem na Svetovni dan turizma 27. septembra.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.